Krepat, ma ne molat: maškare iz Nove Vasi ipak objesile Pusta

Lokalno
02.02.2021 08:30
D. Požarić
1
1
Predstavnici maškara iz mjesnog odbora Nova Vas, jedne od najdugovječnijih i najbrojnijih maškaranih skupina u Poreču, proteklog su vikenda objesile Pusta na poznatom palunu u centru mjesta.
Iako se ove godine maškarano slavlje zbog epidemioloških mjera neće održati, ipak su, da se ne prekine dugogodišnja tradicija, glavnog krivca za sve lanjske nedaće odlučili objesiti. Njihov pust ove godine nema imena niti nekih posebnih obilježja. U rukama drži natpis „Krepat ma ne molat“, u znak da se unatoč svemu Novovašani ipak trude da se tradicija ne prekine.
Iako je, kako je rekao predsjednik MO-a Nova Vas Roland Kosinožić, još prije dva mjeseca bilo pregovora da se maškare pokušaju održati u nekom drugačijem obliku, nije bilo popuštanja epidemioloških mjera, pa nema ni karnevalskih svečanosti.
Pripremaju se zato za sljedeću godinu kada će, nadaju se, moći održati tradicionalne novovašanske maškare u istom obliku kao i do sada, uz tradicionalnu povorku alegorijskih kola po susjednim mjesnim odborima, feštu i tradicionalno paljenje pusta. (dp)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti