Kreće uređenje Parka istarskih velikana u Pazinu

Istra
29.03.2021 13:30
D. Požarić
Park istarskih velikana u Pazinu (foto: pazin.hr)
Park istarskih velikana u Pazinu (foto: pazin.hr)
Ponuda tvrtke Vladimir Gortan d.d. odabrana je kao ekonomski najpovoljnija u postupku javne nabave za izvođenje radova na rekonstrukciji i uređenju Parka istarskih velikana u Pazinu. Danas je potpisan ugovor vrijedan nešto manje od tri milijuna kuna (s uključenim PDV-om).
Unutar postojećeg parka i vrijednog biljnog fonda bit će postavljeni novi kvalitetniji sadržaji, kažu u pazinskoj gradskoj upravi. Završetak radova očekuje se do srpnja 2021.godine.
Trenutno prostor funkcionira kao centralni gradski park sa 12 skulptura istarskih velikana i središnja memorijalna skulptura. Prema riječima gradonačelnika Renata Krulčića, park trenutno ne zadovoljava potrebe djece i građana, pa se rekonstrukcijom i uređenjem, osim krajobraznog uređenja parka, planira  prostor za novo dječje igralište i fontanu.
Krulčić je naglasio da je bogatstvo parka u činjenici da je smješten u centru grada te svojim zelenilom predstavlja oazu za opuštanje i dječju igru.  Renoviranjem skulptura istarskih velikana zadržat će se i njegov memorijalni karakter. Krajobraznim rješenjem predviđen je  osjetilni park: sadnjom raznovrsnog bilja i ukrasnog grmlja te njihovim razmještajem na osnovu boje cvata ili plodova, kao i mirisa, stvorit će se posebne zone različitih karaktera, koje unutar parka tvore mikroambijente mirisa, sjena i boja. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti