Kreće uređenje igrališta u sklopu "Velog Jože"

Grad Poreč Lokalno
18.02.2024 08:44
D. Požarić
Sportska igrališta u sklopu Sportsko-rekreacijskog centra "Veli Jože"
Sportska igrališta u sklopu Sportsko-rekreacijskog centra "Veli Jože"
Izvor: Sportska zajednica Grada Poreča
U Poreču ovih dana kreće još jedna investicija u sportsku infrastrukturu. Radi se o popularnim igralištima u sklopu sportsko-rekreacijskog centra „Veli Jože“, pokraj Osnovne škole Poreč i Sportske dvorane „Veli Jože“, na kojima su mnoge generacije provodile slobodno vrijeme, izvodile nastavu tjelesnog odgoja, organizirali proslave klubova i fešte.
Igrališta su originalno izgrađena u sklopu uređenja ŠRC „Veli Jože“ i izgradnje škole 1978. godine te ih redovno koriste učenici Osnovne škole Poreč, Srednje škole Mate Balota i Turističko-ugostiteljske škole Anton Štifanić u sklopu nastave tjelesnog.
Planirani radovi obuhvatit će sanaciju vanjskih asfaltnih igrališta koja se sastoje od dva rukometna i dva košarkaška igrališta ukupne površine oko 3600m2.
Sanacijom je predviđena obnova asfalta na koji će biti nanesena akrilna podloga za sportske terene, postavljanje rasvjete, čišćenje svih oborinskih kanala na igralištima te sanacija stepeništa – gledališta.
Osim što će dobiti potpuno uređena nova multifunkcionalna igrališta, mnoge će razveseliti i činjenica da će rekreativci dobiti „tvrdi“ teren za tenis, što će najviše obradovati mlade tenisače koji time dobivaju dodatni teren za trening.
Predviđeno je i spajanje terena s tenis centrom, koji će ovim radovima dobiti klupsku kućicu i direktnu komunikaciju s asfaltnim terenima, a riješit će se i problem sanitarnog čvora za vanjske terene.
Rok za dovršetak radova je kraj travnja ove godine, što će najviše ovisiti zbog specifičnosti radova te vremenskim prilikama. Tijekom radova, korištenje igralište bit će onemogućeno, o čemu su već informirane sve škole i sportski klubovi.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti