Kreće projekt brendiranja: "Kaštelir i Labinci dobit će imidž i prepoznatljivost kakvu zaslužuju"

Lokalno
20.01.2021 20:02
D. Požarić
1
1
Turistička zajednica Kaštelir-Labinci krenula je s projektom brendiranja i prepoznatljivosti svojih mjesta kao turističke mikrodestinacije. Ključna sintagma koja će se vezati uz ime mjesta je "Together in", i zapravo simbolizira zajedništvo i suradnju onih koji svojim djelovanjem čine zajednicu, ali i onih koji će upravo Kaštelir i Labince odabrati kao svoju turističku destinaciju.
S obzirom da je riječ o općini koja se kontinuirano razvija i ide ukorak s vremenom, dok se istodobno u raznim segmentima njeguje tradicija i ostavština nekih davnih vremena, slogan koji će pratiti projekt TZ je "Gdje moderan život susreće tradiciju". Otvorene su Facebook i Instagram stranice destinacije, a uskoro će se redizajnirati i web stranica, kažu u TZ.
Ove će se godine, koliko mogućnosti budu dopuštale, posvetiti povratku već dobro poznatih manifestacija. U prvom redu to je čuvena Gramperijada, manifestacija posvećena krumpiru. U planu je i organiziranje Ljetnog kina, kroz čiji rad do izražaja dolazi važnost središnjeg parka, a jednako tako park će biti i mjesto gdje će svi moći uživati u koncertu "Romansa i vino" ("Romance&Wine"). Tekuću godinu obilježit će i proslave posvećene svecima – Sv. Kuzmi i Damjanu i Sv. Valentinu kao zaštitnicima Kaštelira te Sv. Ivanu kao zaštitniku Labinci.
Važan dio projekta brendiranja i promoviranja destinacije bit će i suradnja s Poljoprivrednom Udrugom Vitis, odnosno isticanje posjete poljoprivrednim gospodarstvima. Stoga će se u turističku ponudu uvesti novitet pod nazivom "Together In Tour", koji podrazumijeva da će se jednom na tjedan organizirati obilazak u kojem će turisti ciljano posjetiti OPG lokacije, gdje će moći otkriti čari ruralne Istre te kušati vino, rakiju, maslinovo ulje i druge autohtone proizvode. U TZ vjeruju da će ovakva ponuda biti hit među turistima.
U planu je da se u dogledno vrijeme u centru Kaštelira otvori trgovina u kojoj će se na jednom mjestu moći kupiti proizvodi članova Poljopivredne uruge Vitis. U ovom trenutku posjetiteljima i turistima je dostupna brošura na engleskom jeziku u kojoj su predstavljeni svi članovi Udruge.
Važna novost za razvoj turizma ovoga kraja je i ta da su se TZ Poreštine udružile u klaster, odnosno sklopile sporazum o udruživanju lokalnih turističkih zajednica područja Poreštine. U klasteru su Grad Poreč te općine Tar – Vabriga, Funtana, Kaštelir – Labinci i Vižinada. Među ostalim, u zajednički program spadaju biciklističke i tracking staze, odnosno, biciklistički turizam na području koje pokrivaju članice klastera. Koordinator i nositelj projekta klastera je Turistička zajednica grada Poreča. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti