Kreće prijava filmova na 71. Pulski filmski festival

Kultura
07.03.2024 14:08
kb
Festivalska projekcija u Areni
Festivalska projekcija u Areni
Izvor: Pula Film Festival
Pulski filmski festival ovog ljeta održat će se po 71. put, u terminu od 11. do 18. srpnja.
Poziv za prijavu filmova u Glavni program 71. Pulskog filmskog festivala odnosi se na natjecateljske sekcije Hrvatski film i Hrvatska manjinska koprodukcija, a traje do 8. travnja u ponoć. U Glavni program mogu se prijaviti filmovi svih rodova nastali u 2023. i 2024. godini, duži od 60 minuta.
O dobitnicima Zlatnih arena odlučivat će peteročlani ocjenjivački sud, a dodijelit će se njih 16 u sekciji Hrvatski film te četiri filmovima iz Hrvatske manjinske koprodukcije.
Pravo prijave u sekciju Hrvatski film imaju dugometražni filmovi nastali u potpunosti u hrvatskoj produkciji, većinske hrvatske produkcije i manjinske hrvatske koprodukcije u kojima je udio sudjelovanja hrvatskih filmskih umjetnika veći od 50 posto.
Sekcija Hrvatska manjinska koprodukcija podrazumijeva dugometražne igrane filmove koji se mogu kvalificirati kao službene manjinske hrvatske koprodukcije prema odredbama Konvencije Vijeća Europe o kinematografskoj koprodukciji (revidirana) i/ili važećim bilateralnim koprodukcijskim sporazumima koje je Republika Hrvatska sklopila s drugim zemljama.
Filmove mogu prijaviti producenti, redatelji i nacionalna filmska tijela koja imaju pravo i ovlaštenje za zastupanje i prijavljivanje filmova. Filmovi se prijavljuju putem službene online prijavnice na pulafilmfestival.hr .
Na službenoj stranici Festivala dostupni su Pravilnik za prijavu filmova i Statut Pulskog filmskog festivala .
Organizator Pulskog filmskog festivala je Javna ustanova Pula Film Festival kojom ravna Tanja Miličić, umjetnički ravnatelj Festivala je Danijel Pek, a izbornik filmskih programa Mario Kozina.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti