Kreće izgradnja Talijanske osnovne škole u Novigradu

Istra
08.07.2024 16:01
D. Požarić
Uskoro započinje izgradnja školske zgrade Talijanske osnovne škole Novigrad - Scuola elementare italiana Cittanova, vrijedne 4.018.060,94 eura. Projekt zajednički financiraju Istarska županija, Grad Novigrad i Talijanska unija. Ugovor o izvođenju radova potpisali su istarski župan Boris Miletić i predsjednik Uprave tvrtke Vladimir Gortan d.d. Pazin Darvin Žufić. Svečanosti su prisustvovali zamjenica župana Jessica Acquavita, gradonačelnik Novigrada Anteo Milos, predsjednik Talijanske unije Maurizio Tremul i ravnateljica TOŠ Novigrad Eva Fernetich.
Župan Miletić izrazio je zadovoljstvo ovom investicijom, naglašavajući da su ulaganja u obrazovanje, zdravstvo i socijalnu skrb prioriteti Istarske županije. "Ovo je veliki i svečani dan za našu županiju. Nakon dugog perioda pripreme, kreće realizacija izgradnje, a završetak radova planiran je za 15 mjeseci," izjavio je Miletić. Zahvalio je Gradu Novigradu i Talijanskoj uniji na suradnji.
Zamjenica župana Acquavita istaknula je važnost projekta za talijansku zajednicu u Istri.
- Ova izvršna vlast prepoznaje značaj talijanske zajednice, što se dokazuje brojnim projektima, dodala je, podsjećajući na projekt dogradnje i rekonstrukcije Talijanske srednje škole u Bujama.
Gradonačelnik Milos naglasio je simbolički značaj škole za očuvanje talijanske kulture.
- Ova škola nije samo infrastruktura, već poticaj za obrazovanje i razvoj naših mladih, rekao je, zahvalivši se svim partnerima na podršci.
Ravnateljica Fernetich izrazila je ponos što svjedoči ovom važnom događaju, zahvalivši Gradu Novigradu, Istarskoj županiji, Talijanskoj Uniji i tvrtki Vladimir Gortan d.d. Pazin.
Darvin Žufić iz tvrtke Vladimir Gortan d.d. Pazin, glavni izvođač radova, predstavio je planove za školu koja će imati osam razrednih odjela, dvije etaže s dizalom prilagođenim za osobe s invaliditetom, multifunkcionalno igralište i stazu za trčanje.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti