Kraj jedne ere, srušena "plava kuća" na Gradskom kupalištu

Lokalno
26.03.2009 00:00
D. Požarić
Ovako je to izgledalo prije nekoliko dana
Ovako je to izgledalo prije nekoliko dana
Jučer je nestao jedan od simbola porečkog ljeta kojeg su generacije dekadama smatrale neotuđivim dijelom kulture, koja svoj nastanak vuče iz vremena kad je Poreč iz običnog ribarskog naselja počeo prerastati u turističkog giganta.
Na tisuće su Porečanki i Porečana mnoge tople dane, večeri i noći proveli oko tog plavog žgabucina, a on je dolaskom modernih, bezdušnih vremena, postao metom pijane dječurlije koja se tu okupljala vikendom, noću, zato jer jednostavno nema gdje drugdje biti niti što pametnije raditi.
Mnogi su zaljubljeni dogovorili svoj sastanak upravo na terasi koju je činio krov tog objekta, a na njoj su mnogi bendovi otpjevali svoje gaže na nebrojenim feštama koje su se tu organizirale. Nebrojeni su i noćni piknici kojima je i autor ovih redaka prisustvovao.
A onda su jučer došli bageri, na što nas je upozorio čitatelj (kojem na tome zahvaljujemo), i sve srušili.
Jedan mi je prijatelj iz Novog naselja rekao kako je bolje da su to srušili, jer je sramota u što smo pretvorili ono što nam je nekad tako puno značilo. - Postali smo neobrazrivi prema pravim kvalitetama života, neosjetljivi prvo na nevolje drugih, a sad nam je skoro svejedno i zbog onoga što se nama događa , rekao je žalosno.
Rušenje plažnog objekta samo je dio opsežnih radova koje je, kao jedini ponuditelj na natječaju nekoliko puta raspisanom prošle godine, dobilo poduzeće iz Poreča. Osim plaže, rekonstruira se i ruševni objekt lokalnog boćarskog kluba kojem će se urediti unutrašnjost, dok će vani biti izgrađen mali ugostiteljski objekt.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti