Kosić: dodjela javnih površina mimo propisane procedure

Lokalno
13.09.2015 10:11
D. Požarić
Gradski vijećnik Rodoljub Kosić (foto: arhiva)
Gradski vijećnik Rodoljub Kosić (foto: arhiva)
Vijećnici će tijekom sljedećeg tjedna e-mailom primiti konačnu verziju Gospodarske strategije, rekla je pročelnika Upravnog odbora za proračun i financije Tatjana Matošević u odgovoru na pitanje vijećnika Luke Serga. Potom će predsjednik Gradskog vijeća u dogovoru sa gradonačelnikom i zamjenicima sazvati tematsku sjednicu na kojoj će strategija biti raspravljena i donesena.

Porečka fešta

Što se porečke fešte tiče, neće se zvati "Poreč 24 sata" nego "Poreč Summer End", a obilježit će završetak uspješne turističke sezone, rekao je gradonačelnik. Kao osnovni razlog organiziranja fešte naveo je zahvalu građankama i građanima na odlično odrađenoj turističkoj sezone.

Kosić: imenovani odbori ne pridonose donošenju odluka važnih za Grad

Rodoljub Kosić podsjetio je na inicijativu vijećnika Steve Žufića koji je 29. svibnja ove godine iznio ideju o sazivanju tematske sjednice Gospodarskog vijeća, a nikakvog odgovora na nju nema već više od tri i pol mjeseca. Kosić je pohvalio produljenje roka javne rasprave o strategiji gospodarskog razvoja i pozvao njene izrađivače da prisustvuju tematskoj sjednici te pozvao predsjedavajućeg Jakusa da na dnevni red vijeća stavi informaciju o Centru za gospodarenje otpadom Kaštijun, sa posebnim osvrtom na posljedice i obveze po korisnike usluga, odnosno građanke i građane.
Predsjedavajući Adriano Jakus odgovorio je kako je upit poslan, a odgovore čekaju. Na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća bit će izvješća Odvodnje, Usluge i ostalih tvrtki, među koje se uklapa i informacija o Kaštijunu.
Kosić je zatražio da Gradskom vijeću do 15. prosinca budu dostavljena izvješća o radu i zaključcima svih odbora i drugih stručnih tijela formiranih od vijeća i gradonačelnika. Razlog tome je, rekao je Kosić, odsutnost dojma da ta tijela bitno doprinose donošenju odluka važnih za Grad.

Posebno izvješće o radu redarske službe

Vijećnik Kosić zatražio je i posebno izvješće o dvogodišnjem radu redarske službe sa posebnim osvrtom na korištenje javnih površina dodijeljenih za obavljanje gospodarske djelatnosti. -Primjećujemo, kaže Kosić, brojne anomalije u ponašanju pojedinaca, dok među građanima kruže informacije o zloporabi u postupanju odgovornih osoba pri dodjeli površina mimo uobičajene, zakonom predviđene procedure. Postoje i informacije o tome da pojedinci koriste veće površine u odnosu na one koje su im dodijeljene ugovorom o zakupu, što je postala gotovo uobičajena pojava u večernjim satima, rekao je Kosić, naglasivši kako takvo ponašenje pojedinih zakupaca izaziva sve veće nezadovoljstvo sugrađana koji smatraju da se takvim ponašanjem zakida gradski proračun te izaziva nepoželjne reakcije okolnih korisnika javnih površina koji se ponašaju u skladu sa zakonima i propisima.
Predsjedavajući je ponovio kako će na sljedećoj sjednici izvješća podnijeti svi gradski odjeli, pa tako i UO za komunalni sustav.
Preuzimanja:
  • [dok1]
  • [dok2]
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti