Konstituirano Općinsko vijeće Vižinade, predsjednik Oliver Arman, zamjenik Alen Laković

Lokalno
11.06.2021 10:16
1
1
Općina Vižinada jučer je konstituirala novo općinsko vijeće - za predsjednika je jednoglasno izabran SDP-ovac Oliver Arman , čija je lista na lokalnim izborima u svibnju osvojila pet mandata od devet, koliko ih sada ima vijeće.
Za njegovog zamjenika izabran je IDS-ovac Alen Laković , čija je stranka osvojila tri mjesta.
Prisegnuli su i ostali vijećnici - iz SDP-a osim Armana još i Martina Dobrilović, Bojan Rosić, Mauricio Poropat i Ana Ritoša, koja je u vijeće ušla umjesto Marka Ferenca, koji je ponovno izabran za načelnika. S liste IDS-a uz Alena Lakovića vijećnici su i Vedran Pilat i Veronika Beaković, a u vijeće je ušao i  Maksimilian Ritossa , na izborima nositelj nezavisne liste.
Na početku sjednice izabrana je Mandatno-verifikacijska komisija u sastavu Dobrilović, Laković i Ritossa koji su verificirali mandate vijećnika. Odabrana je i Komisija za izbor i imenovanja, Statut i Poslovnik u sastavu Ana Ritoša, Mauricio Poropat i Vedran Pilat.
Usvojena je i nova odluka o naknadama po kojoj će za prisustvo na sjednici vijećnici primati neto 300 kuna, predsjednik vijeća 500, a njegov zamjenik 400 kuna. Članovi radnih tijela primat će 150 kuna za prisustvo po sjednici, a zamjenica načelnika iz redova talijanske manjine Neda Šainčić Pilato 1.000 kuna mjesečno.
Ova je odluka usvojena većinom glasova, a nisu prošli prijedlozi vijećnika Maksimiliana Ritosse koji je tražio da se naknade povećaju i Vedrana Pilata koji smatrao da bi naknade trebale biti manje. (ls)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti