Konstituirano gradsko vijeće Vodnjana; Pastrovicchio: Stanje gradskog proračuna nije dobro

Istra
11.06.2021 11:22
1
1
Novo Gradsko vijeće Grada Vodnjana - Dignano, u kojem će djelovati osam vijećnika s Nezavisne liste Edija Pastrovicchija i pet vijećnika s koalicijske liste Istarskog demokratskog sabora i Istarske stranke umirovljenika (IDS-ISU) održalo je jučer konstituirajuću sjednicu na Placi u Vodnjanu gdje je za predsjednicu Vijeća izabrana Romina Bilić s nezavisne liste.
– Svjesna sam odgovornosti koje ova funkcija nosi i pozivam vas da zajedno kulturnim dijalogom kao izabrani predstavnici učinimo da u budućnosti na Vodnjanštini živimo bolje i izgradimo bolju budućnost za sadašnje i buduće generacije. Vjerujem da će naše rasprave biti konstruktivne i usmjerene ka zajedničkim ciljevima, poručila je Bilić.
Svečanu prisegu položili vijećnici Evelina Biasiol-Brkljačić, Nenad Štokovac, Marino Leonardelli, Denis Sgagliardi, Daniele Manzin, Edin Bešić, Sandra Franjul i Romina Bilić s nezavisne liste te Kristina Maljić, Ester Geissa Đurić, Igor Orlić, Barbara Buršić-Križanac i Christian Biasiol s liste IDS-ISU.
Podsjetimo, ovo je prvi sastav Gradskog vijeća Vodnjana u kojem će nezavisni vijećnici imati većinu. Edi Pastrovicchio, nositelj nezavisne liste i novi gradonačelnik Vodnjana, jedno je od iznenađenja lokalnih izbora. Nezavisni je Pastrovicchio naime nakon 20 godina srušio vlast IDS-a u Vodnjanu te već u prvom krugu postao novi gradonačelnik osvojivši 58,19 posto glasova.
– Otkako je prije tri tjedna izvršena primopredaja vlasti, odrađeno je puno posla, razgovora i analiza, sve da bih kao novi gradonačelnik mogao odgovorno i kvalitetno obavljati dužnost. Ali svjestan sam da sam tek zagrebao po površini. I mogu vam reći da nisam zatekao sjajno stanje! Na dan 20. svibnja minus na gradskom računu bio je veći od 380 tisuća kuna. Obveze Grada iznosile su više od 7,3 milijuna kuna. Potraživanja Grada iznosila su oko 14 milijuna kuna, od čega će dobar dio biti otpisan zbog zastara“, rekao je novi vodnjanski gradonačelnik Edi Pastrovicchio.
Najavio je da će prioritet gradske uprave biti uključivanje građana u procese donošenje planova i odluka, a nada se i konstruktivnoj suradnji sa svim članovima predstavničkoj tijela. (ls)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti