Konferencija o mogućnostima financiranja za poduzetnice

Gospodarstvo
01.06.2018 15:49
D. Požarić
Foto: Martina Cvek
Foto: Martina Cvek
U utorak, 5. lipnja u HGK - Županijskoj komori Pula održat će se konferencija o mogućnostima financiranja namijenjena poduzetnicama i onima koje će to tek postati. Počinje u 12, a završava u 16.15 sati.
U Hrvatskoj čak trideset posto poduzetništva čini ono žensko. Razvojem tržišta očekuje se daljnji razvoj ženskog poduzetništva, ali i specifičnih usluga koje to poduzetništvo prate. Već sada mnoge institucije u Hrvatskoj imaju programe za poduzetnice, no o njima se ne zna dovoljno. Zbog toga mreža poduzetnica i poslovnih žena Women in Adria i udruga Institut za razvoj ženskog poduzetništva Adria diljem zemlje održavaju niz konferencija o financiranju poduzetnica.
Predstavnici Županijske komore Pula Hrvatske gospodarske komore i udruge BPW - Prvog hrvatskog kluba Pula na konferenciji će govoriti o slici ženskog poduzetništva u Istri te kako se u tom dijelu Hrvatske razvijaju poduzetnički pothvati.
Poduzetnicama i osobama koje žele zakoračiti u poduzetništvo na raspolaganju su povoljni načini financiranja Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO-a), Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR-a) te fondova Europske unije. Sve važniju ulogu ženskog poduzetništva na tržištu prepoznaju komercijalne banke i druge tvrtke.
Osim o financiranju, na konferenciji će biti riječi i o aplikacijama koje poduzetnicima unaprjeđuju poslovanje. O suvremenim alatima za organizaciju poslovanja govorit će Natalija Zastavnik Crnički, direktorica tvrtke Salonize. Razvoj istoimene aplikacije sufinanciran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Konferencija je besplatna, no zbog ograničenog broja mjesta potrebna je prijava putem mrežne stranice Women in Adria. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti