Koncerti u Vrsaru u srijedu i četvrtak

Mozaik
28.07.2015 08:17
D. Požarić
1
1
U srijedu, 29. srpnja s početkom u 21 sat u starom gradu na vidikovcu Sv. Antona u sklopu ciklusa "Vrsarske serenade" održat će se koncert "Fado serenade". Nastupit će Quartet Mascara iz Slovenije u sastavu: Polona Udovič - glas, te Timi Krajnc, Vojko Vešligaj i Mitja Režman - gitare.
Serenade su starinski način izražavanja ljubavi kroz glazbu. Ovaj glazbeni program osmišljen je za vrsarske starogradske vidikovce, a podrazumijeva laganu glazbu za zaljubljene i one koji se žele zaljubiti, te za sve koji žele uživati u vedroj i romantičnoj glazbi prikladnoj za vruće ljetne večeri.
U četvrtak, 30. srpnja s početkom u 21 sat u crkvi sv. Marije od mora održat će se četvrti ovosezonski koncert u sklopu festivala "More i gitare". Koncert nosi naziv "Clarinete & Guitar Quintet Night", a nastupit će Zagrebački kvartet kojeg čine Marin Maras - violina, Hrvoje Philips - violina, Davor Philips - viola, te Martin Jordan - violončelo, Darko Brlek iz Slovenije kao solist na klarinetu, te Saša Dejanović na gitari.
Tradicionalni glazbeni festival "More i gitare" jedan je od ljetnih simbola Vrsara. Posvećen je klasičnoj gitari kao solističkom instrumentu, u različitim sastavima s glasom ili raznim puhačkim i gudačkim instrumentima. Spaja različite gitarske izričaje i stilove od jazza, flamenca do gitare u latino, etno ili rock glazbi. Posebnu draž festivalu daje arhaični ambijent romaničke crkvice sv. Marije od Mora u kojoj se koncerti održavaju. (TZV/dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti