Koncert Zorana Tomaića i Sandra Vešligaja u crkvi Sv. Servula u Bujama

Kultura
19.10.2018 07:58
D. Požarić
1
1
Koncert tenora Zorana Tomaića u klavirskoj pratnji Sandra Vešligaja bit će održan u subotu, 20. listopada u 19 sati u crkvi Sv. Servula u Bujama. Na programu koncerta su vokalna djela za tenora i klavir od 16. do 20. stoljeća autora: A. Scarlatti, G. F. Haendel, G. B. Pergolesi, J. Turina, F. Schubert, F. P. Tosti, V. Bellini, C. Franck, O. Respighi, A. Stradella, E. di Capua i J. Hatze. Ulaz na koncert je slobodan.
Zoran Tomaić rodio se u Puli 7. travnja 1969. godine. U rodnom je gradu pohađao i završio osnovnu i srednju školu, a usput je pohađao i glazbenu školu „Ivan Matetić Ronjgov“ gdje je učio harmoniku. Godine 1992. položio je prijemni ispit i upisao studij solo pjevanja na Državnom talijanskom Konzervatoriju „Agostino Steffani“ u Castelfrancu Venetu. Na tom je državnom konzervatoriju diplomirao i magistrirao solo pjevanje kao tenor u klasi Maestra Osvalda Alemanna, poznatog talijanskog tenora,suradnika i prijatelja Maria Del Monaca. Iz te škole Tomaić njeguje vokalnu i stilsku tehniku belkantističkog pjevanja najpoznatije pjevačke škole u Italiji. Živeći i studirajući u Italiji imao je prilike sudjelovati u organizaciji, promidžbi i realizaciji brojnih glazbeno scenskih, koncertnih i drugih priredbi, te je tako stekao bogato iskustvo na polju kulturnog marketinga, organizacije i produkcije. Tomaić je kao koncertni pjevač nastupao s zborovima, orkestrima, klapama, istaknutim solistima i dirigentima, u velikim bazilikama, katedralama, koncertnim dvoranama, preko trgova za vrlo široki spektar publike, za visoke uglednike iz svijeta politike, show biznisa, biskupe, nadbiskupe, kardinale, Predsjednike Republike i za druge ljubitelje glazbe. Repertoar koji voli izvoditi ide od starih majstora, sakralne glazbe, opernih arija, napolitanskih canzona preko hrvatskih popevki do zahtjevnijih zabavnih melodija koje u svečanim prilikama interpretira sa zadovoljstvom.
U sektoru Odgojno-obrazovne djelatnosti ima iskustvo iz glazbene škole “Ivan Matetić Ronjgov” gdje je kao nastavnik predavao solo pjevanje. Radio je i kao glazbeni producent velikih manifestacija u Istri i Hrvatskoj. Samostalni je umjetnik poznat na glazbenoj sceni Istre i Hrvatske.
Priredio B. V.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti