Koncert Marilyna Mansona

Istra
20.08.2005 00:00
Mx
Nema govora o zabrani koncerta Marilyna Mansona u pulskoj Areni, kazao nam je jučer glasnogovornik PU istarske Robert Pavleković.
On kaže da PU istarska, koja je jedina mjerodavna za izdavanje zabrana, nije izdala nikakvo rješenje o zabrani koncerta, demantirajući tako nove glasine o tome da se policija sprema zabraniti koncert kontroverznog američkog pjevača koji bi se u ponedjeljak trebao održati u Areni, te da je vrh policije o tome već donio odluku, utemeljenu na odredbama Zakona o javnom okupljanju.

Da plate dvostruko više da ne nastupim nego što je cijena moga koncerta, ne bih to prihvatio - iščitava se stav Marilyna Mansona iz svega što je dosad napravio uoči koncerta u Puli 22. kolovoza koji je digao do te mjere buku zaštitnika morala da su se čak počeli skupljati dobrovoljni prilozi samo da se koncert ne održi. Naime, ako je Hrvatskoj i njezinim čudorednicima situacija s Mansonom nešto novo, njemu takve reakcije definitivno nisu, jer nisu nikakva hrvatska ekskluziva.

Zbog toga Mansonov menadžment nije na sve to uopće obraćao pozornost, niti se nešto pretjerano javljao organizatorima domaćeg koncerta koji u vrijeme zaključenja ovoga broja "Ekrana" još uvijek lagano uspaničeno iščekuju ishod cijele situacije.

- Mene takav scenarij ni najmanje ne iznenađuje - kaže eksluzivno za "Ekran" Marilyn Manson. - Svaki moj koncert izaziva jednake reakcije, kako u Americi tako očito i u Hrvatskoj. Ljudima je najlakše zabraniti ono čega se boje. Strah je najveći čovjekov neprijatelj. Nevjerojatno je da se ljudi uplaše jednog čovjeka, no to dovodi do zaključka da im ja poljuljam stavove oko svega u što vjeruju. U što onda oni to vjeruju?! Čini se kako im je vjera slaba.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti