Komunalne teme na porečkom poglavarstvu: odgođeno donošenje antirecesijskih mjera

Lokalno
07.03.2009 00:00
D. Požarić
POREČ - Plan antirecesijskih mjera, koji je porečko Gradsko poglavarstvo trebalo donijeti na sjednici održanoj u četvrtak, odgođen je za sljedeće zasjedanje, najavljeno za utorak. Umjesto toga, pet od sedam članova poglavarstva donijelo je, između ostaloga, odluku o pokretanju natječaja za proširenje groblja u Fuškulinu za procijenjenih dva milijuna kuna. Tatjana Rudan Matošević, u poglavarstvu zadužena za resor financija, naglasila je da se u nove investicije ne kreće dok se ne osiguraju izvori i ne plate dospjela potraživanja.
Izravnom pogodbom s tvrtkom Modula iz Matulja, koja gradi infrastrukturu u zoni Buići-Žbandaj, ugovorit će se dodatnih radova za još 1,4 milijuna kuna u toj zoni. Grad pokreće javnu nabavu za opskrbu električnom energijom mjernih mjesta koja su u gradskom vlasništvu do 2011. godine, za ukupno 9,57 milijuna kuna, budući da je u Hrvatskoj sada pet tvrtki registrirano za tu djelatnost. Postupak provodi, kako je rekao komunalni pročelnik Milan Laković, »ista ekipa već nekoliko godina«: Edo Kos, Ivan Sladonja i Milan Laković.
Odlučeno je da se raspiše i natječaj za zakup četiri gradska prostora, po dva u povijesnoj jezgri i užem centru grada. Usvojeni su izvješće o stanju sigurnosti u prošloj godini i informacija o sustavu zaštite i spašavanja na području Grada u prošloj godini, sa smjernicama za ovu godinu. Usto, imenovani su članovi Stožera zaštite i spašavanja na čelu s načelnicom Nadijom Štifanić-Dobrilović i Zapovjedništvo civilne zaštite predvođeno zapovjednicom Ines Krajčak i načelnikom Božom Jelovcem.
Deset mjeseci nakon provedenog natječaja poglavarstvo je imenovalo Elenu Uljančić Vekić ravnateljicom Zavičajnog muzeja, a konačno je završena i priča o zakupu dijela gradske parcele uz vilu Polesini za deset eura godišnje po četvornom metru, kakva je i bila jedna od dvije ponude Riviere Poreč – zakup ili prodaja. Taj uzak i dugačak komad zemlje, površine nešto veće od 350 kvadrata između vile i gradskog zida Gradu je neiskoristiv, a Rivieri je važno jedino da bude uredan nakon što dovrše uređenje vile. Zemljište će dobiti u zakup na 30 godina.
S. M.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti