Koaliciji IDS-PGS pridružila se i Lista za Rijeku

Hrvatska i svijet
17.10.2015 09:24
D. Požarić
1
1
Koaliciji Istarskog demokratskog sabora i Primorskog –goranskog saveza pridruzila se sinoć i Lista za Rijeku. Sporazum o koaliciji potpisali su predsjednici IDS-a Boris Miletić, predsjednik PGS-a Darijo Vasilić i predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić u prostorijama Zajednice Talijana u Rijeci, uoči predstavljanja druge točke programske turneje „Pravo na svoje“.
- Naše stranke ne moraju po mišljenje ići u Zagreb. Poznajemo sve potrebe naših građana i probleme naših krajeva jer s njima zivimo i njima se bavimo svaki dan. Predstavnici koalicije IDS-PGS-RI istaknuli su da će se u Saboru boriti i izboriti za decentralizaciju kakva postoji u najrazvijenijim europskim zemljama.
Naglasili su da to znači da novac najvećim dijelom ostaje u regiji gdje i zarađen te da će građani moći izravno utjecati na odluke koje se tiču njihovog svakodnevnog života, a ne da te odluke donosi birokracija u Zagrebu.
Zaključili su kako je trenutni centralizirani sustav neefikasan i neodrživ, stoga ga valja mijenjati na bolje.
- Naša koalicija je jedina garancija da će se glas naših regija čuti i uvažavati u Saboru. Ne tražimo ništa od drugih, ali tražimo pravo na svoje, rekao je Miletić. (PR/dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti