Kišerlovski u Kini 11. u ukupnom poretku

Sport
21.07.2015 07:53
D. Požarić
Kišerlovski u Kini 11. u ukupnom poretku
Kišerlovski u Kini 11. u ukupnom poretku
Pazinski biciklistički klub Meridiana Kamen Team po prvi put je sudjelovao na utrci „Tour of Qinghai Lake“ (dio Azijskog UCI Toura kategorije 2.HC.). Biciklisti su od 5. do 18. srpnja vozili između pokrajina Xining i Yinchuan, sveukupno 2.940 kilometara podijeljenih u 13 etapa. Na 14. izdanje zahtjevne utrke stigle su 22 momčadi s ukupno 154 vozača, a do cilja je stiglo 19 momčadi odnosno 107 vozača. Pobijedio je hrvatski biciklist Radoslav Rogina iz slovenske momčadi Adria Mobil, Emanuel Kišerlovski za pazinsku Meridianu Kamen završio je ukupno na 11. mjestu uz zaostatak od 4 minute i 39 sekundi.
Sedam je vozača Meridiane Kamen startalo, ali su zbog teških uvjeta vožnje i minimum tisuću te maksimum 3.777 metara nadmorske visine nakon 3 dana odustali Čengić, Franković i Širol. Ostatak momčadi borio se i postigao dobre rezultate: 3. etapa - Emanuel Kišerlovski 14. mjesto, 5. etapa - Emanuel Kišerlovski 13. mjesto, 6. etapa Enea Cambianica 14. mjesto,  7. etapa - Emanuel Kišerlovski 11. mjesto, 12. etapa - Enea Cambianica 16. mjesto.
Bruno Maltar je u nezgodi na 9. etapi ozlijedio zglob i morao odustati te su utrku nastavili Kišerlovski s odličnim 11. mjestom u generalnom plasmanu, Švicarac Enea Cambianica i Slovenac Uroš Repše. Utrku je kontrolirala ekipa Adria Mobil iz Slovenije. Bilo je teško voziti trku s momčadi od samo 3 člana, posebice jer se radi o HC utrci koja kilometrima, težinom i organizacijom može parirati Giru ili Vuelti. Nažalost, zadnju etapu nije startao ni Repše te je time pazinska momčad ostala bez momčadskog plasmana.
Kišerlovski: "Ovo je treći put da sudjelujem na utrci Tour of Qinghai Lake. Ove godine staza je znatno izmijenjena. Većina etapa pogodovala je sprinterima i nije bilo baš prilika za velike bijegove. Dali smo sve od sebe, jako sam zadovoljan svojim plasmanom. 11. mjesto na kraju utrke je dobar rezultat. Organizacija same utrke je na visokom nivou, a ovdje je to i velika kulturna manifestacija. Sve etape su popraćene plesnim i glazbenim spektaklima, a od dana otvorenja utrku prati veliki broj ljudi. Lijepo iskustvo i čast je sudjelovati na utrci ovakve kategorije. Nadamo se pozivu organizatora i suradnji i sljedeće godine."
Sporski direktor Vinko Polončić: "Zadovoljni smo ostvarenim rezultatom. Lijepo je biti dio jedne ovako organizirane i udaljene utrke na terenu koji je znatno drugačiji od onoga na koji smo mi navikli."

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti