Kaznene prijave zbog preprodaje ukradenog bakra i podmetanja požara u Poreču

Crna kronika
31.08.2015 11:18
D. Požarić
1
1

Preprodavao ukradenu bakrenu žicu

Porečka je policija provela kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio tri kaznena djela. Navodno je na području Sv. Lovreča od 12. do 24 kolovoza u tri navrata preprodao oko 186 kilograma ukradene bakrene žice preuzetu od 38-godišnjeg državljana RH. Jednom ju je za nekoliko tisuća kuna prodao pravnoj osobi u Poreču, a drugi put nepoznatoj osobi u Puli. Kazneno je prijavjen nadležnom državnom odvjetništvu.

Podmetnuo požar u Ulici Kate Pejnović

Istarska je policija po dovršenom kriminalističkom istraživanju kazneno prijavila 30-godišnjaka zbog sumnje da je 17. kolovoza ove godiine oko 20:20 sati u obiteljskoj kući u Ulici Kate Pejnovič namjerno izazvao požar u dnevnoj sobi. U požaru nitko nije bio ozlijeđen, ali je nastala materijalna šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna.

Pojačanim nadzorom plovila protiv nepropisnog glisiranja

Policijski su službenici tijekom vikenda ponovno pojačali aktivnosti na suzbijanju nepropisno ponašanja voditelja plovila. Kontrolirali su 73 plovila (15 domaćih) i 90 osoba (82 stranca) te zabilježili 66 prekršaja, među kojima je najbrojniji (49) nepropisno glisiranje. Jedna je osoba upravljala plovilom bez potrebnih dokumenata i bez uvjerenje o osposobljenosti, a šest ih je prekršilo Zakon o nadzoru državne granice.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti