Kaštelirski umirovljenici uzvratili posjet buzetskim umirovljenicima

Lokalno
21.05.2023 18:24
kb
Autor: Udruga umirovljenika Kaštelir-Labinci
Nakon što su prije mjesec dana umirovljenici iz Buzeta posjetili Udrugu umirovljenika Kaštelir-Labinci, u petak, 19. svibnja održan je uzvratni susret u Buzetu.
Članovi udruge umirovljenika Kašteli-Labinci krenuli su u petak u jutarnjim satima na dogovoreni uzvratni susret s buzetskom udrugom umirovljenika s namjerom obilaska Staze 7 slapova. Kaštelirci su stigli u posjet donijevši košaru lokalnih proizvoda i sliku, a dočekani su u prostorijama buzetske udruge s pićem i kolačima. Nakon kratkog druženja, krenulo se na hodanje, no zbog kiša koje su nedavno padale, planirana staza djelomično nije bila prohodna, pa je program bio izmijenjen.
Najprije se obišlo poletište paraglidera "Zavoj", s kojeg se pruža predivan pogled na Buzet i okolicu, a zatim se krenulo prema Žbevnici. Hodalo se po prekrasnoj prirodi sve do planinskog doma na Žbevnici. Umirovljenici-hodači uspjeli su doseći čak i vrh Žbevnice, koji se nalazi na 1.014 metara nadmorske visine. Vjetar i niska temperatura na vrhu zarumenili su lica umirovljenika, koji su se, zadihani, koristeći kraću i vrlo strmu stazu, vratili do podnožja.
Po povratku s Žbevnice, domaćini su u Svetom Ivanu organizirali zajednički ručak, nakon čega je druženje završilo s obećanjem o ponovnom susretu i druženju dviju udruga.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti