Kaštelirci Valentinovo dočekali feštom i lijepom humanitarnom akcijom

Lokalno
15.02.2005 00:00
Izvor: Teuta Hodžaj/dp
D. Požarić
1
1
Valentinovo je ove godine imalo humanitarnu notu- tradicionalni dobritvorni koncert «Raspjevano Valentinovo» ove je godine bio «Za Žarka». Čitatelji portala i novina, pozivamo vas da se u akciju uključite i vi, sukladno svojim mogućnostima i željama.

Učenici područne škole Kaštelir uz pomoć ostalih Kašteliraca i Udruge «mali-veliki mikrofon» iz Buzeta i ove su godine pripremili prigodan program. Pjevalo se i plesalo, a posebno oduševljenje su izazvali Toni Banko izvedbom pjesme «Daješ mi krila» i Chiara Bernobić s pjesmom «Znat će noć», ali ne treba zanemariti ni odlične nastupe ostale djece koja su se dugo pripremala za ovaj događaj.

5 Žarku Božiću koji je prikovan za invalidska kolica, najvažnija je činjenica da se koncertu odazvao zaista velik broj ljudi, a simboličnim ulazom od 10, odnosno 15kn sakupilo se oko 4000kn. Prodavale su se i školske novine «ZORT» područne škole Kaštelir, a sakupljena svota iznosi 500kn. Posebno treba pohvaliti Općinu Kaštelir- Labinci koja je darovala 10 000kn i Legović Nevija čija će tvrtka izgraditi pokretnu rampu. Do jučer je sa ulaznicama, donacijama, novinama, privatnim uplatama na žiro račun i uplatom općine sakupljeno oko 25 000kn! A humanitarna akcija traje i dalje...

Broj žiro računa na koju zainteresirani mogu uplatiti svoj prilog jest: 2340009-3206642756 sa naznakom "za Žarka" kod PBZ.
Dodatne informacije možete dobiti kod TZ Kaštelir (Kocijančić Nevenka) na tel. 052/463-140.
1
ZAISTA RASPJEVANO VALENTINOVO

Bogati program i zanimljiva događanja obilježili su Valentinovo u Kašteliru, a fešta je ove godine trajala tri dana, od subote 12. do ponedjeljka 14. veljače. Zanimljivo je da je Sv. Valentin, zaštitnik zaljubljenih i ljubavi suzaštitnik uz Sv. Kuzmu i Damjana, ali se jednako intezivno slavi i to iz godine u godinu sve ljepše i bolje!

Svoj doprinos u organizaciji i obilježavanju, osim naravno, TZ Kaštelir-Labinci i Župne crkve, dali su i pojedini obrtnici , pa se tu našlo za svakog ponešto.

U subotu je, u sklopu TZ održana izložba nakita od fimo-mase na temu zaljubljenosti a novac prikupljen od prodaje išao je u humanitarne svrhe , a istog dana Župna crkva i KUMI (Katolička udruga mladih Istre) organizirali su druženje predstavnika i mladih uz tribinu na kojoj je predstavljen program o spolnim odgoju mladih u školi«Teen star», oko kojeg se u zadnje vrijeme u Hrvatskoj "dignulo podosta prašine". Razgovor o spolnosti, vezama, ljubavi, svjedočanstva mladih parova ipak su privukli većinu «stranih» gostiju, jer se od Kašteliraca i Kaštelirki mogla prepoznati tek nekolicina. Druženje je nastavilo uz «KUMI party» uz ples i pjesmu do večernjih sati.

Za one željne izlazaka i dobrog provoda, vlasnici «La Kabane» darovali su koncert Nene Belana i njegove prateće grupe «The Fiumens», a ulaz je bio- besplatan. Dupkom popunjen prostor lokala i dograđena natkrivena terasa nisu se praznili od 23 sata do 4 ujutro. Svirka koja je trajala dva i pol sata bila je poklon svima onima koji su se zaželjeli dobrog rocka, a uz znane hitove poput «Sunčan dan», «Vino noći», «Srce od leda»...plesalo se i pjevalo do "sitnih" sati...

Nedjelja, 13. veljače, bila je u znaku udruge «Vitis» koja je i ove godine organizirala izložbu vina i maslinova ulja. Prijavilo se 33 uzoraka vina i 13 uzoraka maslinovog ulja, a stručnjaci su prosudili da je kvalitete maslinova ulja u ovoj općini iznimno visoka(od ukupno 13, čak 10 je dobilo kategoriju ekstra djevičanskog, dva su u kategoriji djevičanskog, a jedno obično djevičansko).Bijela vina su ocijenjena kao vina bolje kvalitete, dok su crna "zakazala". Zlatnu medalju dobili su Oracio Legovićza chardonnay i obitelj Legović za uzorak malvazije, kojoj je pripala i jedina srebrna medalja za drugi uzorak malvazije. Nakon proglašenja slijedilo je druženje uz vino, glazbu i kušanje najboljih vina.

U ponedjeljak, 14. velače, svečanost je zašpočela u 11:30 sati euharistijskim slavljem u crkvi, a nastavilo se procesijom uličicama Kaštelira, uz pratnju limene glazbe.

Trodnevna fešta svakome je ponudila neštio. I starijima i mladima. Bilo je zanimljivo i zabavno i svakako će se pamtiti još dugo!!!
2
3
4

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti