Kaštelir-Labinci: Prvih šest mjeseci bez rebalansa

Lokalno
28.03.2009 00:00
D. Požarić
KAŠTELIR - Planira li se i kada sanirati oštećenja nastala zbog kiše na cestama Dvorštine te na cesti od Prisadi prema Kašteliru, pitanje je kojim je aktualni sat Općinskog vijeća Kaštelir-Labinci otvorio Valter Bratović (HDZ).
- Za sanaciju oštećenja nerazvrstanih putova imamo planirana sredstva za ovu godinu. Do ovog trenutka nije troškovnikom obračunato na koji će se način ta oštećenja sanirati. Tamo gdje je nizbrdica te voda »dere« rubove i stvara oštećenja pokušalo se sanirati jalovinom, a hoće li se ići u krpanja ceste, vidjet ćemo kada budemo izradili troškovnik, odgovorio je načelnik Enio Jugovac. Bratović je apelirao da se ceste saniraju prije sezone, a zanimalo ga je i može li se općinska oglasna ploča smjestiti na mjesto gdje bi bila dostupna mještanima tijekom cijelog dana budući da je to sada nemoguće jer se nalazi u zgradi općinske uprave, gdje se može pogledati samo do 15 sati.
- Oglasna je ploča bila smještena izvan općinske zgrade, ali je skinuta za vrijeme ličenja i nema razloga da ne bude ponovno postavljena, možda po potrebi još veća i zaštićena staklom, odgovorio je načelnik. Bratovića je također zanimalo planira li se uskoro rebalans proračuna s obzirom na recesiju i primjere drugih gradova i općina.
- Naš proračun je dosta restriktivan. Moje je mišljenje da nemamo jako puno rezervi za ići u rebalans i da je bolje da pričekamo da prođe prvih šest mjeseci. Kada bude poznata financijska situacija, vijeće će moći odlučiti o smanjenju ili povećanju proračuna. Možemo deklarativno ići u smanjivanje dotacija, ali nisam siguran da ćemo nešto postići, odgovorio je Jugovac.
Vijećnik Eciano Kocijančić (IDS) obavijestio je načelnika da su mještani Rogovićke očistili nekoliko graža i na tom mjestu posipali zemlju te da bi trebalo posaditi travu i masline da kiše ne isperu teren. Usto, rekao je da rekao je da još nije ništa učinjeno na sanaciji šahta na cesti u centru Rogovićke.
V. H.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti