Kaštelir-Labinci: crkvu sanirati u dogovoru s biskupijom

Lokalno
05.01.2009 00:00
D. Požarić
KAŠTELIR - Za javne potrebe u kulturi Općina Kaštelir-Labinci ove godine namjerava izdvojiti 543 tisuće kuna. Udrugama i društvima namijenjeni su jednaki iznosi kao i lani: za Limenu glazbu KUD-a Kaštelir-Labinci 90 tisuća kuna, za kaštelirske maškare 8.000 te za sekciju folklora deset tisuća kuna. Za Zajednicu Talijana predviđeno je 30 tisuća kuna, dok donacije za ostale programe u kulturi iznose pet tisuća kuna.
Za održavanje spomenika kulture, odnosno sanaciju i rekonstrukciju crkve u Labincima Općina je predvidjela utrošiti 400 tisuća kuna. Načelnik Enio Jugovac je prilikom donošenja proračuna istaknuo da se župni ured obratio Općini s molbom da se pokuša osigurati određeni iznos za sanaciju ove crkve, koja je u dosta lošem stanju. Jugovac je pojasnio da je jedno od mogućih rješenja uputiti porečkoj i pulskoj biskupiji prijedlog da joj Općina plati zemljište na kojem se danas nalazi rukometno igralište, a nekad je bilo u vlasništvu biskupije, te da se taj novac iskoristi za sanaciju ove crkve. Rukometno igralište je u dijelu koji je Prostornim planom definiran kao sportska zona, a napravljeno je prije nekoliko desetljeća. Načelnik je istaknuo da je riječ tek o prijedlogu pa treba pričekati očitovanje biskupije.
Vijećnik Valter Bratović komentirao je da bi bilo bolje da vlasnik sam raspolaže sredstvima od prodaje zemljišta, a u slučaju da se župni ured ne složi s ovom odlukom, trebalo bi osigurati druga sredstva.
V. H.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti