Karate: Veliki uspjeh Marije Šimunović na Prvenstvu Balkana

Sport
01.05.2018 19:33
D. Požarić
1
1
Nastupom na Prvenstvu Balkana za mlađe uzraste (8-13) u katama i borbama održanom proteklog vikenda u Beogradu, članica Karate kluba Finida iz Poreča Marija Šimunović ostvarila je jedan od svojih najznačajnijih uspjeha do sada.
Na prvenstvo se prijavilo 796 natjecatelja iz Albanije, BiH, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Rumunjske, Slovenije, Srbije i Turske, a pravo nastupa imali su samo osvajači medalja na nacionalnim prvenstvima, odnosno najviše četvero najboljih predstavnika iz svake države sudionice. Prvenstvo je uredno i najviši rang natjecanja za sportašice i sportaše mlađih uzrasta.
Marija Šimunović nastupila je kao članica Hrvatske reprezentacije za mlađi uzrast (do 13 god.) u katama, pojedinačno. Kao jedina predstavnica Hrvatske u svojoj kategoriji, bila je u jakoj konkurenciji 20 natjecateljica iz BiH, Bugarske, Crne Gore, Slovenije, Srbije i Turske, ali je svojim izvedbama pokazala da spada u najviši vrh hrvatskog i balkanskog karatea u svojoj kategoriji, jer je u pet nastupa ostvarila četiri pobjede i jedan poraz, te se u konačnici uspjela plasirati na 3. mjesto i kući ponijeti brončano odličje.
Marija je u tri nastupa dominirala protiv svojih protivnica pobijedivši ih uvjerljivo rezultatom 5:0. Prvu pobjedu izborila je protiv predstavnice Srbije Nevene Molnar. Potom je savladala tursku protivnicu, Kuru Zeynep Nisa, a u trećem nastupu bila je bolja od predstavnice Crne Gore Helene Popović i dobila je rezultatom 4:1.
Meč za ulazak u finale Marija je izgubila od srbijanske protivnice Danice Banković, u konačnici pobjednice kategorije i osvajačice naslova balkanske prvakinje, ali je ujedno svojom pobjedom Mariji omogućila repasažni meč za treće mjesto.
Marija je svoju šansu iskoristila savladavši uvjerljivo (5:0) tursku predstavnicu Ozturk Ceylin i Hrvatskoj donijela još jednu, brončanu medalju. (dp)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti