Kadeti Pule i Goranke pobjednici šahovskih kadetskih liga

Sport
23.04.2018 10:45
D. Požarić
1
1
Odigravanjem trećeg kruga kadetskih liga regije Zapad u Kastvu završena su šahovska natjecanja za ovu godinu. U 1. kadetskoj ligi pobjednik je ekipa ŠK Pula, koja je ostvarila stopostotni učinak i više nego zasluženo osvojila naslov najboljeg. Uspjeh su ostvarili u sastavu Dino Lovrić 3½/5, Frano Rajković 4½/5, Niko Peruško 4½/5 i Ivo Pahljina 5/5. Ovom pobjedom plasirali su se na finale kadetske lige Hrvatske koje je na rasporedu od 26. do 30. prosinca u Bjelovaru.
Na diobi drugog mjesta s po sedam meč bodova našle su se ekipe ŠK Liburnija iz Rijeke i ŠK Rijeka, pa su pojedinačni bodovi iz igre kreirali ukupni poredak. Tako je na kraju ekipa Liburnije druga, a Rijeke treća. Obje ekipe će uz Puljane nastupiti u Bjelovaru krajem godine na finalu. Četvrta je ekipa ŠK Vladimir Gortan iz Poreča s četiri meč boda. Peto i šesto mjesto, koje iduće godine vodi u niži rang, pripalo je ekipama AŠK Junior iz Rijeke s dva meč boda i Kastav bez bodova.
U 2. kadetskoj ligi nastupilo je osam ekipa, a pobjednik je ekipa ŠK Goranka iz Ravne Gore s 11 meč bodova. Uspjeh su ostvarili u sastavu Ivan Sršić 2½/4, Jakov Dragičević 4½/6, Nikola Dujmović 6/6, Mia Lukić 1/1, Anton Dujmović 5/6 i Matija Badurina 1/1. Drugo mjesto osvojila je ekipa Kraljevice s 10 meč bodova u sastavu Ema Hajdinić 6½/7, Marko Kvaternik 5/7, Mihajlo Zorić 2½/6, Vilim Kvaternik 2½/4 i Dominik Čarija 3/4. Obje ekipe plasirale su se u 1. kadetsku ligu regije Zapad za 2018. godinu. Treća je ekipa ŠK Cres s devet meč bodova koliko ima i ekipa ŠK Lošinj na četvrtom mjestu, ali i jedan pojedinačni bod iz igre manje. Dalje slijede ŠK Zrinski – Frankopan, Novi Vinodolski 6, ŠK Vladimir Gortan – 2, Poreč 5, ŠK Rječina, Dražice 4 i ŠK Viškovo 2 meč boda. (dp)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti