Jugo Jakovčić negira da je tajnik Golf kluba

Istra
11.03.2009 00:00
D. Požarić
Jugo Jakovčić: Moje solidno poznavanje njemačkog jezika bilo je od izrazite pomoći Norbertu Kruscheu
Jugo Jakovčić: Moje solidno poznavanje njemačkog jezika bilo je od izrazite pomoći Norbertu Kruscheu
PULA - Nisam tajnik Golf kluba Motovun, u svojem je pisanom reagiranju jučer poručio Jugo Jakovčić, sin župana Ivana Jakovčića, nakon što smo objavili informaciju da je upravo on tajnik golf kluba u gradu podno kojeg se na 240 hektara planira izgradnja dva golf terena s čak 67 građevina i 498 postelja.
- Istina je da sam bio tajnik, ali to je bilo veoma kratko razdoblje tijekom 2006. Spomenutu sam funkciju obavljao iz praktičnih razloga - moje solidno poznavanje njemačkog jezika bilo je od izrazite pomoći Norbertu Kruscheu, dopredsjedniku kluba pa mi je dodijeljena uloga tajnika kluba. Tu sam funkciju napustio iste 2006. godine kad su počeli pregovori o prodaji projekta, upravo zato da me se ne povezuje niti uključuje, zbog mog prezimena dakako, u ovaj projekt, naveo je Jakovčić u svom reagiranju.
Projekt na koji se referira županov sin je golf projekt »Brkač«, a zanimljivo je da je Jugo Jakovčić, kako i sam kaže, na mjesto tajnika izabran da bi bio od izrazite pomoći dopredsjedniku kluba, njemačkom poduzetniku Kruscheu. Upravo je potonji u Motovun donio golf projekt te ga kasnije prodao sadašnjem investitoru, tvrtki Jupiter Adria.
Od predsjednika Golf kluba Motovun Toma Ivankovića saznajemo da je Jakovčić službeno i dalje tajnik.
- Istina je da već dulje vrijeme nije aktivan u klubu. Udaljio se zbog obiteljskih razloga, kad je postao otac rekao je da više nema toliko vremena igrati golf, što je i razumljivo. No, službeno je i dalje tajnik jer ga nismo razriješili. Krajem godine ćemo imati izbornu skupštinu i izabrati novog tajnika, rekao je Ivanković.
I na internetskim stranicama Istarskog golf kluba piše informacija da je tajnik Golf kluba Motovun županov sin. Jakovčića smo stoga nazvali da ga pitamo zna li da je službeno i dalje tajnikom.
- Ma to su gluposti. Pisano sam još 2006. zatražio da me se razriješi dužnosti, kratko je još jednom demantirao Jugo Jakovčić ne želeći ulaziti u razloge zbog čega ga u klubu i dalje vode kao tajnika.
M. JERIN
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti