#judo

Judo: Naslov prvaka za Zagreb i Pujanke

Sport
22.01.2023 08:42
D. Požarić
Sportska dvorana "Sutinska vrela" u zagrebačkom Podsusedu još je jednom ugostila najbolje judašice i judaše iz cijele Hrvatske. Jučer se za najsjajnije kolajne natjecalo sveukupno 152 natjecatelja iz 31 kluba, odnosno 48 seniorki i 104 seniora.
Najveću pozornost bila je naravno na dvostrukoj svjetskoj prvakinji Barbari Matić koja se borila na Prvenstvu Hrvatske nakon čak pet godina izbivanja. 28-godišnja Splićanka odlučila je nastupiti u kategoriji višoj od njene uobičajene te je tako u kategoriji -78kg došla do svojeg trećeg naslova prvakinje Hrvatske u konkurenciji seniorki.
-Stvarno sam sretna i zadovoljna, trebalo je ipak doći i to osvojiti. Znam da sam ja tu bila favorit, ali nisam radila svoju kategoriju do 70kg već -78kg u kojoj imamo aktualnu prvakinju Europe do 23 godine Petrunjelu Pavić, što baš i nije bio lagan zadatak, zadovoljna je bila Matić.
U konkurenciji seniora svakako treba izdvojiti Patrika Sumpora (JK "Zagreb"), osvajača zlatne medalje u kategoriji -73kg. S 22 prijavljena natjecatelja to je ujedno bila i najbrojnija kategorija na ovogodišnjem izdanju državnog prvenstva održanom u Zagrebu.
-Jako sam zadovoljan zlatnom medaljom, prvi put konačno na seniorskom prvenstvu države. Još sam sretniji s obzirom na to da smo moj stariji brat i ja osvojili zlatne medalje, jednostavno nije moglo biti bolje. Iskoristio bih priliku i zahvalio treneru Hrvoju Petranoviću, rekao je Sumpor.
Do svoje devete titule seniorskog prvaka u kategoriji -100kg stigao je i 28-godišnji Splićanin Zlatko Kumrić, član splitskog "Studenta".
-Pa, dobro je, ne brojimo to kod nas u klubu je to uobičajena stvar, ciljamo uvijek nešto više. Iako je kalendar prepun prestižnih turnira, fokus godine je na Svjetsko prvenstvo u Dohi, kazao je Z. Kumrić.
Zanimljiva činjenica, koja će zasigurno ostati zapisana u povijesnim knjigama sportskih rezultata je ta da je mlađi brat Marko Kumrić osvojio zlato u kategoriji +100kg, dok su braća Dino-Dominic Sumpor (-81kg) i Patrik Sumpor (-73kg) osvojili zlata u svojim težinskim kategorijama.
Nastavak sezone je prvo na IJF Grand Prixu u Almadi (POR) krajem siječnja, dok je 4.-5. veljače rezerviran za "judaški Wimbledon" odnosno Grand Slam u Parizu (FRA) gdje će se okupiti judaška elita.
EKIPNI POREDAK - PRVENSTVO HRVATSKE 2023
SENIORI
  1. JK "Zagreb" – Zagreb – 27 bod.
  2. JK "Kaštela" – Kaštel stari – 22 bod.
  3. AJK "Student" – Split – 16 bod.
SENIORKE
  1. JK "Pujanke" – Split - 23 bod.
  2. AJK "Student" – Split – 16 bod.
  3. JK "Dubrovnik 1966" – Dubrovnik – 14 bod.
 

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti