Judo klub 'Istra' poziva na upise

Sport
15.09.2015 15:54
D. Požarić
Judo klub "Istra" (Foto: klupska Facebook stranica)
Judo klub "Istra" (Foto: klupska Facebook stranica)
Judo klub Istra poziva djecu i odrasle na bavljenje plemenitom vještinom Juda. Treninzi u porečkoj dvorani Palestra započet će od ponedjeljka, 21. rujna 2015. prema sljedećem rasporedu:
  • ponedjeljak i petak od 19:30 do 21:00
  • utorak i četvrtak od 20:00 do 21:30
  • srijeda od 21:30 do 23:00
  • subota od 19:00 do 21:00 sati.
Informacije:
  • Trener Marko Floridan 2. Dan 099 767 87 78,
  • Trener Luka Maleš 1. Dan 098 960 07 90
Judo je sport koji djeci pomaže razviti mnoge vještine. Treniranjem jačaju čitavo tijelo, uče se raznim vrijednostima i pritom se zabavljaju.
UNESCO je judo proglasio najboljim sportom za djecu u dobi od 4 do 21 godine. Zabavan je kroz učenje tehnika, napredovanje po pojasevima i stjecanje prijatelja u klubu. Prikladan za dječake i djevojčice svih uzrasta, vještina, visina i težina, judo pomaže djeci da unaprijede svoju opću fizičku snagu, poboljšaju koordinaciju pokreta, razviju osjećaj za prostor, fleksibilnost i pokretljivost. Sa judom postaju spremni za borbu...
Judo kroz svoj moralni kodeks uči vrijednostima kakve su poštenje, skromnost, hrabrost, ljubaznost i poštovanje; sve što će djeci koristiti u životu!
-Istraživanja pokazuju da se većina djece premalo kreće, premalo bavi sportom te većinu slobodnog vremena provodi kod kuće za računalima i najnovijim gadgetima. S tim razlogom želja nam je da se i vaše dijete priključi treninzima Judo Kluba„lstra". U treningu juda djece cilj je naučiti ih sve prirodne oblike kretanja. Razvijati im fleksibilnost, koordinaciju i ravnotežu kroz vježbe i judo igre. Ujedno principi juda uče o poštovanju, samopoštovanju, samopouzdanju, općenito o dobrom ponašanju te kako biti dijelom skupine, zajednice. Judo utječe na psihološku stabilnost, ustrajnost, jača tijelo, zdrav razvoj, uči kako pobijediti strah pred protivnikom i preprekama koje se pojavljuju na treningu, natjecanju, u školi i životu. Judo je u osnovi samoobrambena borilačka vještina te iz tog razloga ne potiče nasilje već obranu u takvim situacijama, uče se tehnike bacanja i zahvata držanja u parteru te nema udaraca, kažu u Judo klubu Istra.
Osnivač je bio dr. Kanō Jigorō  u Japanu 1882. godine, a od 1964. godine judo je i Olimpijski sport. Njegova rasprostranjenost i rezultati u pravilnom oblikovanju i oplemenjivanju ljudske osobnosti potvrđuju da je judo prvenstveno sredstvo odgoja osobe: upoznati sebe i sve svoje sposobnosti, razumjeti druge i pomoći im, postati spremniji za život i korisniji član zajednice to je prava svrha vježbanja i krajnji cilj učenja juda. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti