Judo festival u Poreču od 9. do 17. lipnja

Sport
12.06.2018 08:26
D. Požarić
Sa otvorenja Judo festivala u Poreču
Sa otvorenja Judo festivala u Poreču
I ove godine je Zelena laguna od 9. do 17. lipnja sportski dom za više od 1000 judaša, njihovih obitelji, čelnika Europske judo unije, trenera, znanstvenika i brojnih drugih zaljubljenika u sport koji je «više od sporta», rekla je jučer na konferenciji za novinare predsjednica Hrvatskog judo saveza Sanda Čorak iskazavši ponos na to da su Poreč i Hrvatska domaćini Judo festivala.
-Poreč je postao sinonim za vrhunski sport, a tome uvelike doprinosi i Judo Festival. Iznimno pozitivna energija, multikulturalnost i timski duh osjete se na svakom koraku tijekom trajanja okupljanja judaša i zato ćemo svake godine biti zadovoljni kad nam dođu – rekao je direktor Turističke zajednice grada Poreča Nenad Velenik .
Sve je počelo 9. lipnja dvodnevnim seminarom Europske judo unije za judo trenere s naglaskom na rad s djecom između 8 i 12 godina starosti. Obiteljski judo kamp traje od 11. do 16. lipnja, a dan duže traje Olimpijski trening kamp, koji je 2016. godine doveo čak i najveću svjetsku zvijezdu, Francuza Teddyja Rinera , a koji dolazi i ove godine. Od 9. do 16. lipnja na rasporedu je i kadetski U18 trening kamp, a od 11. do 17. lipnja je U13 i U15 kamp.
- Poreč je ovih dana pravi centar judo svijeta i jako nam je drago što zajedno s Hrvatskim judo savezom možemo organizirati ovako pozitivno događanje – rekao je Ezio Gamba , judo legenda, olimpijski pobjednik, izbornik talijanske i ruske reprezentacije te aktualni glavni tajnik Europske judo unije, dok je Jane Bridge , potpredsjednica Europske judo unije dodala: -Hrvatska se svaki puta pokazuje kao odličan organizator, a kada se doda i predivna lokacija poput Poreča, uz more, moguće su samo pohvale.
Posebnu čar festivalu će dati kata stručnjaci iz legendarnog Kodokan instituta (Tokio, Japan). Svi zainteresirani već od 9. lipnja, pa do utorka 12. lipnja, rade s europskim i svjetskim prvacima i napreduju u svojim vještinama. Od 11. do 13. lipnja u Poreču se održava i znanstvena konferencija «Istraživanja primjenjiva u judu», u kojoj je i iznimno važna tema ravnopravnosti spolova u sportu.
Koliko je judo u tom segmentu napredan sport, pokazalo je i događanje Mreža judašica (eng. Women's Judo Network), koje je od 9. do 11. lipnja ponudilo treninge, okrugle stolove, prezentacije i druženje svim zainteresiranima.
-Svake godine nas oduševi s koliko ljubavi i dobre volje judaši iz cijele Europe dolaze u Poreč. Drago nam je vidjeti i čuti da i oni osjete isto to od našeg cijelog tima te vjerujemo da će tako biti i ove godine – rekao je Neven Staver , predsjednik uprave Plave Lagune d.d.
Partneri Judo festivala su HEP d.d., Plava laguna d.d., Turistička zajednica Grada Poreča i Turistička zajednica Istarske županije. Svi su pozvani doći pogledati treninge i aktivnosti i uvjeriti se zbog čega se za judo kaže da je više od sporta. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti