Jučer zabilježene 602 intervencije na području Sisačko-moslavačke županije

Hrvatska i svijet
07.01.2021 10:51
Vatrogasne snage angažirane u Sisačko-moslavačkoj županiji su jučer nastavile na uklanjanju oštećenih dimnjaka, sanaciji krovišta i osiguravanju ruševnih mjesta. Angažirano je ukupno 652 vatrogasaca na 602 intervencije sa 176 vatrogasnih vozila iz Sisačko-moslavačke i drugih županija te DVIP-ova Zadar, Split i Šibenik.
Novi jak potres
Jučer oko 18 sati novi jak potres je pogodio šire područje Siska, Petrinje i Gline. Prije samog potresa, vatrogasci su povučeni s objekata zbog mraka.
-Svi vatrogasci na području Petrinje su odmah dignuti u pripravnost. Jedna od dojava je glasila da je došlo do urušavanja kuće u Luščanima i da je osoba zatrpana ispod ruševina. Na intervenciju su odmah upućeni JVP Petrinja, DVD Luščani i tim sa psima. Na sreću, ispostavilo se da se radi o pogrešnoj informaciji, istaknuo je zapovjednik Operativne zone Petrinja Dario Gauš te dodao je da su ipak nastale dodatne štete, čak i na objektima koji su prethodno sanirani.
Prema riječima zapovjednika Operativne zone Glina Gorana Frankovića, novih oštećenja ima i u Glini.
-Utvrđeno je da je potrebno evakuirati nekoliko osoba iz ugroženih zgrada. Trenutno su vatrogasci na terenu i kontroliraju objekte koji su prethodno sanirani te interveniraju ako ima potrebe za uklanjanjem dimnjaka, crjepova, naglasio je zapovjednik Franković.
Sisački vatrogasci su također dobili velik broj dojava za potrebnu sanaciju zgrada zbog novih, ali manjih šteta.
80 intervencija u gradu Zagrebu
Vatrogasci JVP Grada Zagreba i DVD-a s područja Grada Zagreba su jučer imali 80 tehničkih intervencija uklanjanja dimnjaka, sanacije krovišta, uklanjanja oštećenih crjepova i fasada te ostalih izvida vezanih za procjenu stanja zgrada. Na navedenim tehničkim intervencijama ukupno je sudjelovalo 360 vatrogasaca sa 120 vatrogasnih vozila. (ls)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti