Jučer u Istri zabilježeno sedam požara: Žena pepelom izazvala požar, muškarac zapalio susjedno zemljište

Crna kronika
24.03.2021 10:38
Foto: PUI
Foto: PUI
Na području Istre jučer je evidentirano sedam požara, a u dva slučaja su utvrđeni prekršaja te je policija prijavila 72-godišnjakinju i 61-godišnjaka za izazivanje požara.
U prvom slučaju, 72-godišnjakinja je u Mrletima na području Gračišća oko 8 sati istresla pepeo iz peći za loženje u dvorište da bi oko 11 sati primijetila vatru. Požar su ugasili pazinski vatrogasci oko 13.45 sati.
Vatra je zahvatila oko tisuću kvadratnih metara trave i drvenu nadstrešnicu ispod koje se nalazio automobil VW Polo, koji je u potpunosti izgorio. Materijalna šteta se procjenjuje na više tisuća kuna.
Drugi slučaj dogodio se na poljoprivrednom zemljištu između Petrovije i Donjeg Picuda gdje je 61-godišnjak, uz odobrenje vatrogasne postrojbe, palio granje i nisko raslinje. Oko 15 sati, kada je nakratko napustio mjesto loženja, vatra se proširila na susjedno zemljište.
Požar su ugasili umaški vatrogasci oko 18.45 sati. Izgorjelo je oko dvije tisuće kvadratnih metara trave i niskog raslinja u šumi 61-godišnjaka te oko četiri tisuće kvadratnih metara trave i niskog raslinja u šumi 32-godišnjaka. (ls)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti