Jučer i danas nove vatrogasne intervencije, nevremenom pogođeno 14 županija

Hrvatska i svijet
25.07.2023 09:51
D. Požarić
Požar otvorenog prostora na području Veliki Žali-Brsečine u Dubrovačko-neretvanskoj županiji koji je izbio sinoć lokaliziran je, a trenutno u gašenju sudjeluje JVP Dubrovački vatrogasci sa 25 vatrogasaca i pet vatrogasnih vozila. Pored zemaljskih snaga na intervenciji gašenja požara uključio se i jedan protupožarni zrakoplova Canadair s nekoliko bacanja. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na trenutnoj površini od 45 ha.
Požar na području Plata za koji je sinoć stigla dojava, zahvatio je travu, nisko raslinje i makiju. Na intervenciji gašenja požara je 95 vatrogasaca i 26 vatrogasnih vozila. Pored zemaljskih snaga, na intervenciji gašenja požara sudjeluju dva protupožarna zrakoplova Canadair.
- Situacija je sinoć bila dosta ozbiljna, u jednom trenutku su bili ugrožene obiteljske kuće, ali danas je puno bolje, rekao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović.
Nastavlja se i sanacija posljedica nevremena. Zabilježene su 5.933 intervencije, najviše u Zagrebačkoj i Požeško-slavonskoj županiji te u gradu Zagrebu.
Od 14 županija pogođenih nevremenom, u njih 9 vatrogasci i dalje aktivno rade uklanjanju stabala, granja i crjepova. Na terenu ostaju do daljnjeg, odnosno do potpune normalizacije situacije.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti