Još jedna radionica za osobe koje rade s mladima u sklopu projekta Pazi(n)! mladi

Istra
11.02.2021 14:00
D. Požarić
1
1
DND Pazin proveo je još jednu radionicu za osobe koje rade s mladima u sklopu projekta Pazi(n)! mladi čiji je cilj stvaranje poticajne atmosfere za uključivanje mladih u aktivan doprinos svojoj lokalnoj zajednici.
Na radionici je sudjelovalo 8 osoba koje rade s mladima iz Centra za mlade Alarm te Društva “Naša djeca” Pazin (Iva Luk, Željka Nefat, Roberta Špoljarić, Emina Paćalat, Lucija Jedrejčić, Anna Svilar, Marijo Ivanković i Neva Ljuština), a pridružio im se i predstavnik gradske uprave Anton Finderle.
Nakon početnog izražavanja očekivanja i određivanja pravila rada, predstavljeni su rezultati Istraživanja potreba, mišljenja, stavova i problema mladih Pazina koje je provedeno u studenom i prosincu 2020. godine. Na temelju dobivenih rezultata, sudionici su raspravljali o aktivnostima i metodama koje mogu uključiti u provedbu radionica s mladima sredinom veljače 2021. godine. Izrađen je i početni nacrt radionice.
U evaluaciji radionice, sudionici su izrazili pozitivnu atmosferu, osjećaj osnaženosti i osobno zadovoljstvo.
Sljedeći korak u projektu Pazi(n)! mladi je provedba radionica s mladima u tri skupine – osnovnoškolcima, srednjoškolcima, i odraslim mladima sredinom veljače, fokus grupa s predstavnicima skupina mladih u ožujku, studijska putovanja u Rijeku i okolicu Zagreba u krajem ožujka te još jedna, završna, edukacija za osobe koje rade s mladima te dijalog s donositeljima odluka u travnju.
Uloga DND – a Pazin bit će provedba radionica s osnovnoškolcima, koja će se održati u srijedu, 17.veljače u Polivalentnoj dvorani Gradsko – školske sportske dvorane. Na radionici će osnovnoškolci čuti o rezultatima provedenog istraživanja te će na temelju njih osmišljavati aktivnosti i ideje za Lokalni program za mlade 2021. – 2025. godine.
Rezultati provedenog istraživanja također su izloženi od strane predstavnika DND – a i CMA Pazin na zajedničkom sastanku članova Savjeta mladih Grada Pazina s gradonačelnikom i predsjednikom Gradskog vijeća u srijedu, 10. veljače 2021. godine. Više o sastanku  na poveznici . (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti