Još dvije prijateljske utakmice `desetkovane` Funtane

Sport
06.09.2004 00:00
Izvor: Marin Grgeta
Mx
1
1
Funtana nastavlja s pripremama za skori početak nogometne sezone, te s odigravanjem pripremnih utakmica koje bi trebale poslužiti za uigravanje jedne poprilično izmijenjene ekipe, s podosta igrača koji se vraćaju nogometu nakon podužih stanki i kojima trebaju utakmice kako bi se vratili u natjecateljski «štih».
Funtanjani su već odigrali pet prijateljskih utakmica, od šest prvotno planiranih. Otkazano je gostovanje u Novigradu zbog nemogućnosti okupljanja dovoljnog broja igrača. To je bio osnovni problem Funtane tijekom čitavih priprema: uz (predvidivu) nemogućnost potpunog angažmana zaposlenih u turizmu, pridodale su se brojne ozljede, srećom ne teške prirode, tako da Funtana još nije nastupila u punom sastavu, a na posljednja je dva gostovanja dotaknuta granica blamaže. [slika1] U Kašteliru je bilo dovoljno igrača, no nedostajao je vratar, tako da je među vratnice stao Marinović, mladi član klupske uprave koji je godinama neaktivan i nije nikad prije toga u životu branio (što se i vidjelo na utakmici, uza sva priznanja za uloženi trud). Funtana je utakmicu izgubila sa 4-3, iako nije bila lošiji takmac; jednostavno, svi udarci upućeni u gostujući gol rezultirali su pogocima. Da se razumijemo, nedostajao je i čitav niz važnih igrača koji igri Funtane daju neku drugu dimenziju, no mišljenja smo da bi sam vratar bio dovoljan za sigurnu pobjedu. Slijedeća utakmica u Vižinadi ponudila je još goru situaciju. Funtana je utakmicu započela sa deset igrača, i to osmoricom koji više manje redovito treniraju, rezervnim vratarom Mladenom Grgeta na poziciji centarfora i bivšim igračem Čogom, koji je utakmicu došao samo pogledati... Uz to, posljednjih pola sata je Funtana odigrala s devetoricom igrača, budući da su Marina Grgetu «shrvali» žuljevi... Ono što tješi jest činjenica da je takva Funtana bez osobitih problema odigrala neriješeno sa gotovo kompletnom Vižinadom na njenom terenu, što ohrabruje pred početak sezone u kojoj će među protivnicima Funtane biti baš Vižinada (kao i Kaštelir Labinci). Puno svjetlija slika se ne očekuje ni pred «generalku» s Vrsarom, no svi se u klubu nadaju da će se problemi riješiti do prvenstvenog debija u Momjanu, prve utakmice u kojoj je rezultat uistinu bitan.

Prijateljska nogometna utakmica:
KAŠTELIR LABINCI – FUNTANA 4:3 (2:1)
Kaštelir, igralište «Huzalica». Gledatelja: 30. Sudac: Tikas (Kaštelir).
Strijelci: Rendulić, Kocijančić D. (2), Kerin (Kaštelir Labinci), Herak, Pangrac (2) (Funtana).
Kaštelir Labinci: Simonetti, Rendulić, Radoš, Deklić, Biogradlija, Kocijančić V., Kocijančić D., Kerin, Radolović, Pol, Legović A. (još su igrali: Beaković, Ventin, Damiani M., Damiani P., Legović G.)
Funtana: Marinović, Grgeta Marin, Pranjić, Uljanić, Karabegović, Terzić, Herak, Ivković, Sošić, Pangrac, Radić. (još su igrali: Orlović, Radin, Čoga)


Prijateljska nogometna utakmica:
VIŽINADA – FUNTANA 1:1 (0:0)
Vižinada, igralište Vižinade. Gledatelja: 10. Sudac: Herak (Poreč)
Strijelci: G.Ritoša (Vižinada), Pangrac (Funtana).
Vižinada: M.Ritoša, Dobrilović, Beato, L.Ferenac, Šimonović, Milanović, Gašparini, Prhat, Beaković, Filipić, Mekiš. (još su igrali: G.Ritoša, L.Ritoša).
Funtana: L.Laković, Orlović, Marin Grgeta, Herak, Uljanić, Karabegović, Pangrac, Ivković, Ml.Grgeta, Čoga.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti