Jedinstveni pozivni broj Savjetodavne službe HOK-a 062 000 026

Gospodarstvo
24.03.2009 00:00
D. Požarić
1
1
Hrvatska obrtnička komora (HOK) uvela je jedinstveni pozivni broj Savjetodavne službe 062 000 026 za sva područja savjeta i za sve dijelove Republike Hrvatske. Broj 062 000 026 aktivan je od jučer, 23. ožujka.
Jedinstveni broj obrtnicima olakšava pristup savjetnicima, jer više nije potrebno pamtiti, tražiti i zapisivati broj svakog savjetnika, ovisno o tome koje područje savjeta obrtnika zanima.
Od jučer je dovoljno nazvati jedinstveni broj i slijediti upute za izbor područja iz kojeg se želi postaviti pitanje. Dodatna pogodnost je i to što su savjetnici putem jedinstvenog pozivnog broja međusobno povezani, tako da se, u slučaju zauzetosti ili odsutnosti jednog od savjetnika, poziv automatski preusmjerava slijedećem savjetniku za isto područje, bez potrebe prespajanja na centrali komore ili ponovnog biranja broja drugog savjetnika.
Savjeti obrtnicima i nadalje su ostali besplatni, a i korištenje posebne telefonske linije ne stvara nikakve dodatne troškove, jer je cijena poziva jednaka pozivu na bilo koji drugi telefonski broj iz fiksne telefonske mreže (0,28 kuna po minuti). Dakle, na usluge ovog poziva ne naplaćuju se nikakve dodatne naknade.

Podrška obrtnicima od 2004.

Hrvatska obrtnička komora od 2004. godine stručnim savjetima svojim članovima obrtnicima osigurava pomoć u poslovanju. Savjete pružaju stručni zaposlenici HOK-a iz područja pitanja o otvaranju obrta, radnom pravu, mirovinskom i zdravstvenom osiguranju, porezima, doprinosima i carinama, kreditiranju i državnim potporama, tehničkim pitanjima i tehnologiji, ugostiteljstvu i turizmu, poljoprivredi i potporama u poljoprivredi te svim ostalim pitanjima vezanim uz poslovanje u obrtu. Godišnje odgovore na svoja pitanja i savjete dobije više od pet tisuća obrtnika. Savjeti se svakodnevno tijekom radnog tjedna pružaju u pisanom obliku, ali najviše neposredno, putem telefona. Upravo je to bio razlog koji je Hrvatsku obrtničku komoru potaknuo da učini još jedan korak naprijed u unapređenju savjetodavnih usluga i uvede jedinstveni pozivni broj.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti