Javni poziv za financiranje projekata za razvoj zelenog i inkluzivnog turizma u Istri

Istra
15.03.2024 17:51
kb
Ilustracija
Ilustracija
Autor: thommas68
Izvor: Pixabay
Istarska županija je danas objavila Javni poziv za financiranje projekata udruga koje doprinose razvoju zelenog i inkluzivnog turizma, te selektivnih turističkih proizvoda na turistički manje razvijenim područjima Istarske županije za 2024. godinu. Cilj ovog Javnog poziva je poticanje održivog razvoja turizma, odnosno ravnomjeran razvoj Istre, razvoj cjelogodišnjeg turizma, unaprjeđenje javne turističke infrastrukture i selektivnih oblika turizma te očuvanje autohtonih vrijednosti, istarske tradicije, kulture i običaja. 
Na Javni poziv se mogu prijaviti udruge čije se djelovanje odnosi na:
  • razvoj zelenog turizma - eko-prijateljskog turističkog smještaja,
  • izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom (OSI),
  • razvoj selektivnih oblika turizma na turistički manje razvijenim područjima, odnosno na području jedinica lokalne samouprave koje, prema važećem Indeksu turističke razvijenosti na dan objave ovog Javnog poziva spadaju u II. ili III. kategoriju razvijenosti, te na kojem području je, prema podacima iz sustava eVisitor, u 2023. godini ostvareno manje od 50.000 dolazaka i manje od 500.000 noćenja.
Za financiranje projekata u okviru ovog Javnog poziva raspoloživ je iznos od 40.000,00 eura, a prioriteti za dodjelu sredstava su:
  • Prioritetno područje 1 - Razvoj zelenog turizma - eko-prijateljskog privatnog smještaja
  • Prioritetno područje 2 - Razvoj inkluzivnog turizma
  • Prioritetno područje 3 - Razvoj selektivnih turističkih proizvoda na turistički manje razvijenim područjima.
Javni poziv je objavljen na webu Ureda za udruge RH i Istarske županije, gdje se mogu preuzeti upute za prijavitelje i obrasci za predaju prijava .
Rok za predaju prijava je 15. travnja, a sva pitanja vezana uz ovaj Javni poziv mogu se postaviti isključivo elektroničkim putem, slanjem upita na turizam@istra-istria.hr , najkasnije 7 dana prije isteka Javnog poziva.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti