Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora poduzetnicima – nove mjere i veći iznosi potpora

Gospodarstvo Grad Poreč
01.03.2024 16:07
kb
Poreč
Poreč
Izvor: TZ grada Poreča
Grad Poreč već desetu godinu objavljuje Javni poziv poduzetnicima za poticanje razvoja poduzetništva, za koji je ove godine u proračunu izdvojio više od 90 tisuća eura za razvoj poduzetništva. Prijavom na javni poziv pojedini korisnik može ove godine ostvariti ukupno do 2.000 eura potpore. Novost su i uvećane potpore podnositeljima zahtjeva mlađima od 30 i starijima od 54 godine za čak 30 %, jer se time želi poticati poduzetništvo mladih osoba i starijih osoba. 
Osim "redovnog" programa potpora poduzetnicima, Grad nastavlja i sufinanciranje postavljanja elemenata urbane opreme u starogradskoj jezgri. Bespovratna se potpora dodjeljuje u maksimalnom iznosu od 1.000 eura za postavljanje tende, natpisa, reklame, rasvjete izloga, video nadzora, terase, stalka, jelovnika i slično, u skladu s rješenjem Konzervatorskog odjela u Puli. 
Treći natječaj na koji se mogu javiti poduzetnici je natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava putem vaučera za (su)financiranje troškova izrade prototipa novog proizvoda, što je neophodno za komercijalizaciju poduzetničke ideje odnosno novog proizvoda, za čiju je realizaciju Grad uspostavio suradnju s Riječkom razvojnom agencijom Porin d.o.o. Poduzetnici i obrtnici Poreča imaju priliku dobiti vaučere za besplatno korištenje moderne industrijske opreme iz domene 3D modeliranja, 3D skeniranja i 3D printanja u Proizvodnom parku Torpedo u Rijeci. Ovo je prva takva usluga u Istri, kako bi porečki poduzetnici mogli besplatno raditi prototipove proizvoda, čime se želi dodatno potaknuti i podržati proizvodnja u Poreču.
Grad Poreč je prošle godine dodijelio više od 50 tisuća eura kroz osam različitih mjera, dok je u posljednjih pet godina potpore Grada koristilo više od 250 korisnika i dodijeljeno im je više od 150.000 eura bespovratnih sredstava.
Pozivi su objavljeni na web stranicama Grada Poreča na linkovima:
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti