Jama Baredine sezonu dočekuje prepuna noviteta

Lokalno
20.03.2004 00:00
Izvor: redakcija
D. Požarić
1
1
Ako još niste upoznali tajnovitu igru prirode, koja je nastajala tisućljećima, daleko od svjetla dana i oka čovjekova, a koja se nalazi na svega nekoliko kilometara od Poreča, tad je kranje vrijeme da posjetite podzemni svijet jame Baredine 1
Ova spilja - riznica stalagmita i stalaktita - otvara svoja vrata početkom travnja, a kako saznajemo od Silvia Legovića , Baredine će vas od 10 do 16 sati dočekati prepuna noviteta, u što smo se i sami uvjerili. Tijekom kratka obilaska uočili smo tako drugačiji raspored obilaženja jame sa stručnim vodičem, nanovo uređen ambijent oko jame, a najviše pažnje privukao je takozvani «Speleoclimbing».

Naime na tom fenomenalnome poligonu pored Baredina, izgrađenome prošle godine, hrabriji se mogu okušati u speleološkim tehnikama spuštanja i penjanja po užetu, a ako vam ni to nije dosta, možete se iskušati i u speleo avanturi.

Uz stručnu pomoć i peterosatno druženje sa speleolozima porečkog speleološkog društva «Proteus» pruža vam se mogućnost da sami otkrijete mnogobrojne atraktivne jame isključivim korištenjem speleo-tehnike i svjetla karbitnih lampi. Što da vam još velimo osim da je Baredine posjetio i naš predsjednik Stjepan Mesić .
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti