Jakovčić vitez kulinarstva

Mozaik
03.03.2009 00:00
D. Požarić
1
1
MAKARSKA - Željko Neven Bremec iz Lovrana pobjednik je 4. međunarodnog natjecanja profesionalnih kuhara Biser mora 2009. održanog prošlog vikenda u Makarskoj, a među deset finalista od 50 kuhara ušao je i Marin Rendić, chef novigradskog restorana Pepe nero. Gastronomska manifestacija u organizaciji Saveza kuhara mediteranskih i europskih regija (SKMER) iz Splita okupila je kulinarske profesionalce iz osam zemalja čiji je zadatak bila priprema jela od četiri namirnice: blitve, sardele, slanutka i koromača.
U sklopu manifestacije održan je niz kulinarskih i enoloških radionica i prezentacija. Između ostalih, Agencija za ruralni razvoj Istre (AZRRI), u suradnji s tvrtkom Gastronomadi, predstavila je projekt zaštite istarskog goveda uz ekonomsku isplativost prerade i konzumacije njegova mesa.
Za popularizaciju gastronomije u Hrvatskoj SKMER je za viteza kulinarstva sa zelenom vrpcom proglasio istarskog župana Ivana Jakovčića. Istom prigodom to su priznanje dobili i medijski promotor Robert Ripli i gastronomski stručnjak Josip Žuvela. Jakovčić je istaknuo da titulu želi podijeliti sa svim istarskim poljoprivrednicima i ugostiteljima koji su doprinijeli da Istra bude prepoznatljiva i kao gastronomski brend.
G. P.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti