Jakovčić na Prljavce, Bolković na snijeg, Tomičić radno

Istra
30.12.2008 00:00
D. Požarić
Ivan Jakovčić
Ivan Jakovčić
PULA - Gdje će istarski političari dočekati 2009. godinu, imaju li posebne planove ili će ipak ponoć dočekati u krugu obitelji i prijatelja? Sudeći po našoj kratkoj anketi, nitko od njih neće prisustvovati posebno spektakularnom dočeku, a neki će čak i raditi.
Istarski župan i predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić nema posebnih planova: »Ostat ću doma u Poreču, u krugu najbližih prijatelja iz djetinjstva, a poslije ću se priključiti na feštu na trgu, gdje će svirati Prljavo kazalište.
Saborski zastupnik IDS-a Damir Kajin će također ostati doma, u Buzetu: »Nikada nisam sa svojima, nemam im se kada posvetiti nego za blagdane kao što su Božić i Nova godina. U Buzetu se ionako ništa ne događa, nema se kuda otići. Dosad sam Novu godinu dočekivao u hotelu, doma, na trgu, nema pravila. Nekoliko dana nakon dočeka odlazim na skijanje«.
Predsjednica pulskog HDZ-a i vijećnica u Županijskoj skupštini Lovorka Tomičić će na Silvestrovo raditi.
- Novu godinu dočekat ću radno, u veterinarskoj inspekciji. Kod nas se nikad ne zna. Na radnom mjestu uvijek ima jako puno posla, ali nadam se da će ta noć proteći mirno. Voljela bih otići u južne krajeve gdje je toplije. Jako mi se dopao Portugal pa bih opet voljela otići tamo, rekla je Tomičić.
Saborska zastupnica SDP-a Tanja Vrbat vjerojatno će ostati kod kuće.
- Uhvatila me prehlada pa će možda proći i bez svečanog dočeka Nove godine, ionako ništa posebno nisam planirala. Ne volim gužve i pretjerana slavlja, objašnjava Vrbat, koja je i prošlu godinu, kada je postala saborska zastupnica, dočekala u Umagu. Za prehladu u šali kaže da je vjerojatno posljedica političkog stresa, pa joj je pao imunitet.
- Ipak je najvjerojatnije u pitanju bura koja je puhala proteklih dana, pojasnila je Vrbat.
Predsjednika kluba ISDF-a u pulskom Gradskom vijeću Livija Bolkovića zatekli smo na snijegu.
- Nalazim se na skijanju u Madonni di Campiglio gdje već više od deset godina dolazim nakon Božića. Ovdje dočekujem i Novu godinu, spajam skijanje s dočekom. Lijepo je, sunčano. Ovo mi dobro dođe da se malo odmorim, kaže Bolković.
I zamjenik pulskog gradonačelnika i predsjednik Zajednice Talijana Fabrizio Radin će raditi.
- I ovu ću Novu godinu dočekati radno, i to i u jednoj i drugoj funkciji. Prvo ću doći na Forum, a nakon toga idem u Circolo gdje se, kao i za svaku Novu godinu, organizira svečan doček uz večeru i ples.
Plinio Cuccurin, predsjednik udruge Ladonja: - Novu ću godinu dočekati u krugu obitelji, u Balama, i to s doktorom Nikicom Gabrićem i njegovom obitelji. Ne planiram nigdje izlaziti.
I inače novu godinu dočekujem kod kuće.
Josip Anton Rupnik, predsjednik Zelene stranke - Zelene alternative: - Novu godinu dočekat ću kod kuće s obitelji i prijateljima. Nikad nisam previše obožavao takve bučne skupove. Gotovo nikada ne idem vani, trošenje i druženje ne idu zajedno. Ono što u stranci propovijedamo to i radimo: zalažemo se da svatko vodi brigu o trošenju sredstava i tako se ponašamo, da nam nitko ne može prigovoriti da jedno govorimo, a drugo radimo.
Mladen RADIĆ

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti