Jakovčić: Istri potreban hipodrom

Istra
31.08.2009 00:00
D. Požarić
Željko Radola, Petra Šebelić i Toni Uravić
Željko Radola, Petra Šebelić i Toni Uravić
Istarski župan Ivan Jakovčić danas je u Županijskom poglavarstvu svečano primio pobjednika međunarodne konjičke utrke "Balkanski kup" Željka Radolu i slavodobitnika 34. Trke na prstenac u Barbanu Tonija Uravića, inače članove Konjičkog kluba Manjadvorci.
Na Balkanskom kupu na Tari u Srbiji natjecali su se jahači zemalja Istočne Europe u vrlo zahtjevnoj konjičkoj utakmici endurance. Predsjednik KK Manjadvorci Zoran Uravić rekao je da je natjecanje bilo naporno te da su suci i pravila bili stroži nego u Hrvatskoj. Uz pobjednika Radolu, odličan rezultat postigla je i Petra Šebelić, koja je u ženskoj disciplini endurancea osvojila peto mjesto.
- Ovo je veliki sportski uspjeh. Treba senzibilizirati javnost za konjički sport, koji je u Istri u uzletu. Uvjeren sam da je Istra veliki magnet u malim sportovima, a ne samo u klasičnim, popularnijima. Realno je ostvariva izgradnja hipodroma u Istri za domaće ljude koji se bave konjičkim sportom, ali i goste, rekao je istarski župan Ivan Jakovčić. Čestitao je i načelniku Općine Barban Denisu Kontošiću, koji dolazi iz općine koja skrbi za potrebe jahača.
Uz ostale i predsjednik Istarskog konjičkog saveza Ivica Gržinić se složio s potrebom izgradnje hipodroma u Istri te napomenuo da Istra ima vrhunski teren za konje i jahanje. (A. Š.)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti