Jadranovci ravnopravni s mađarskim prvoligašem

Sport
06.02.2009 00:00
D. Požarić
Leo Biondić
Leo Biondić
VRSAR - Mjesno igralište. Gledatelja 40. Sudac: Željko Bunčić (Poreč). Strijelci: 0:1 Ekunda (2), 1:1 Biondić (14), 1:2 Kogler (42), 1:3 Ekunda (51), 2:3 Ereiz (68), 3:3 Šuran (69). Crveni karton: Šuran (85 - drugi žuti).
JADRAN: A. Gržentić, Bertoša, Grgurić, Đurić, I. Gržentić, Bonaca, Šuran, Belušić, Žiković, Simonović, Biondić (još su igrali: Komar, Čuturilo, Ereiz, Kapular, Bilandžić, Budak, Gostić).
SIOFOK: Szalma, Wilfred, Eugene, Forgacs, Bojtor, Koos, Andusko, Roni, Takacs, Kogler, Ekunda (još su igrali: Baliko, Horvath).
Vrlo dobru utakmicu odigrali su nogometaši porečkog »Jadrana« pruživši ravnopravnu igru u nadmetanju s mađarskim prvoligašem »Siofokom« što i krajnji neodlučen rezultat najbolje svjedoči. Da su imali više odgovornosti u obrani u pojedinim trenucima susreta, mogli su Porečani čak i bolje rezultatski proći, no i ostvareni remi vrlo je vrijedan. Početak utakmice igrao se po jakoj kiši, vodom natopljenom i blatnjavom igralištu, dok je nastavak odigran po sunčanom vremenu, ali i dalje na vrlo teškom terenu za igru. Mađari su poveli tek što je ogled otvoren zahvaljujući pritisku na zadnju liniju obrane Jadrana koja u tim trenucima nije najbolje reagirala te je tamnoputi Ekunda na lak način doveo goste u vodstvo. Međutim, nije dugo trebalo Porečanima da uspostave paritet što je rezultiralo izjednačujućim golom Biondića glavom iz blizine na dobar ubačaj Igora Gržentića s lijeve strane. Nakon što su krajem prvog i početkom drugog dijela igrači »Siofoka« postigli po još jedan zgoditak činilo se da će ipak upisati pobjedu, no s time se sredinom drugog poluvremena nisu složili Ereiz i Šuran koji su u razmaku od svega dvije minute postigli svaki po pogodak za krajnji neodlučen rezultat.
K. KLARIĆ
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti