Izložba "Sve najbolje - Tanti auguri" u Gradskoj knjižnici

Lokalno
13.01.2013 14:06
D. Požarić
1
1
Gradska knjižnica Poreč poziva na otvorenje izložbe pod nazivom "Sve najbolje - Tanti auguri" u ponedjeljak, 14. siječnja 2013. godine u 18 sati u prostorima Gradske knjižnice Poreč na Trgu Marafor 3.
U zbirkama istarskih muzeja čuvaju se božićne i novogodišnje čestitke koje su nastale ili bile u opticaju u Istri od drugog desetljeća prošlog stoljeća do danas. Bile one usmene ili pisane, poslane klasičnom poštom ili u elektroničkom obliku, čestitke uvijek prenose želje za zdravljem, blagostanjem, srećom i mirom u obitelji i svijetu. Ovom se izložbom na svojevrstan način pohranjuju prošle dobre želje i prenose u budućnost.
Vrijedni dio izložbe čini i građa iz Zavičajnog muzeja Poreštine, a autorica uvodne studije je porečka etnologinja Ivona Orlić.
Izložba "Sve najbolje - Tanti auguri" nastala je u koordinaciji Istarske kulturne agencije,  Gradske knjižnice i čitaonice Pula i Povijesnog i pomorskog muzeja Istre te uz potporu Istarske županije, a u Gradskoj knjižnici Poreč moći će se razgledati do 19. siječnja 2013. godine.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti