Izložba slika "Haptic memoria" autorice Tee Kralj u četvrtak u Maloj galeriji

Kultura
30.05.2018 18:31
D. Požarić
Haptic memoria, Tea Kralj
Haptic memoria, Tea Kralj
U četvrtak, 7. lipnja u 21 sat u Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta Poreč otvara se izložba slika „Haptic memoria“ autorice Tee Kralj, koja se može razgledati do 30. lipnja.
Ciklus slika akademske slikarice Teje Kralj tematizira bježeću prirodu nematerijalne informacije vlastitih sjećanja koje autorica pokušava prenijeti kao fizičku (haptičnu) strukturu na platnu uz pomoć kompjuterskog procesuiranja slika čipke koje, nakon industrijskog rezanja koristi kao šablonu za nanošenje debelih nanosa boje na platnu.
Haptic memoria, Tea Kralj
Haptic memoria, Tea Kralj
Tea Kralj rođena je 1986. godine, diplomirala 2016. na Akademiji za likovnu umjetnost u Ljubljani kod prof. Žige Kariža.
Za vrijeme studija sudjelovala je sa slovenskim Zavodom za očuvanje kulturne baštine u brojnim projektima, kao što su Ljubljanski grad, Mozelj, Parlament, Medvedje brdo i na projektu restauracije mozaika u Izoli. Od 2010. godine sudjeluje na različitim skupnim izložbama (Galerija Celica, Galerija Kresija. Samostalno izlaže od 2015. Haptično-taktilni prostor razvija od 2014. godine. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti