Izložba serije plakata "ta:pija" Petre Tadić

Kultura
20.01.2021 10:57
D. Požarić
1
1
HUIU galerija u Puli u četvrtak, 21. siječnja u 18 sati poziva na otvorenje izložbe serije plakata pod nazivom „ta:pija“, pulske fotografkinje i grafičke dizajnerice Petre Tadić.
Ovom se izložbom autorica publici predstavlja kroz lokalni fenomen ta:pije, kao autentičnog prikaza duha grada“. Overtourism, apartmanizacija naselja, neprohodne ulice i zatrpane plaže naspram prostora koji zimi zjape prazni, „pulske zimske tapije“, prazne ulice i neiskorišteni prostori, neke su od problematika kojima se autorica bavi i prolazi kroz izložbu, putem vizualnih komunikacija.
Petra Tadić rođena je u Puli 1993. godine. U Zagrebu stječe diplomu vizualnih komunikacija 2017. godine, a potom i diplomski (Master) studij na Katedri za vizualne komunikacije na Akademiji likovnih umjetnika (ALUO) u Ljubljani 2020. godine. Ljubav prema fotografiji razvija već na prvoj godini studija, te se vizualni elementi koje koristi sastoje od integracije tipografije i fotografije, analognog i digitalnog oblika, koristeći tehniku kolaža.
Izložba traje do 3. veljače 2021. godine i može se posjetiti od ponedjeljka do petka, od 12 do 20 sati.
Radi strogog poštivanja svih epidemioloških mjera, službeno otvorenje izložbe predviđeno je izvan HUiU galerije, na parkingu "preko puta". Zbog ograničenog broja posjetitelja koji istovremeno mogu boraviti u prostoru izložbe, publika je u galeriji raspoređena u grupe po 5 ljudi. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti