Iza gotovo svih porečkih gradskih ustanova, odjela i tvrtki stoje upravo - žene

Grad Poreč
08.03.2024 12:08
kb
Izvor: Grad Poreč
Poreč, kao malo koji grad, na čelu gotovo svih gradskih odjela, ustanova i poduzeća ima žene. Upravo zato, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić je povodom Dana žena održao prijem za gradske pročelnice, vijećnice, ravnateljice i direktorice svih gradskih ustanova i poduzeća. Prijemu su se pridružili i zamjenici gradonačelnika Elio Štifanić i Ugo Musizza.
Naime, četiri od ukupno sedam gradskih pročelnika su žene, u radu Gradskog vijeća sudjeluje šest vijećnica, dok su na čelu ukupno 15 od 19 gradskih ustanova i tvrtki upravo - žene! Upravo je to razlog zbog koje je Poreč poseban i drugačiji, rekao je gradonačelnik. 
- Često govorimo kako upravo na rukovodećim pozicijama nema dovoljno žena, a Poreč dokazuje da to ne mora biti tako. I zato sam ponosan, jer u svima vama imam odlične i pouzdane suradnice koje rade za zajedničko dobro naših sugrađanki i sugrađana. Ovaj grad bio bi nezamisliv bez svih vas, jer na toliko načina pridonosite njemu – profesionalno i privatno, kao ravnateljice, vijećnice, pročelnice, ali i kao majke, supruge, sestre, tete, prijateljice. I na tome vam hvala, rekao je gradonačelnik Peršurić.

Žene na rukovodećim pozicijama

Na prijemu su se okupile gradske pročelnice Nataša Simonelli, Tihana Mikulčić i Morena Mičetić, ujedno i direktorica Poduzetničkog inkubatora Poreč, ravnateljica Dječjeg vrtića Radost Tereza Banić, ravnateljice Osnovne škole Finida Anita Sijerković Radin i Talijanske osnovne škole Bernardo Parentin Ester Zarli, ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta Poreč Vesna Tripar, Zavičajnog muzeja Poreštine Elena Uljančić i Gradske knjižnice Poreč Irides Zović, iz Doma za starije i nemoćne Poreč Sandra Čakić Kuhar, ravnateljica Zdravog grada Poreč Nataša Basanić Čuš, direktorica poduzeća Parentium Gordana Lalić i poduzeća Stan Nadija Mendica, te gradska vijećnica Nensi Beato Baturić. Uz njih, tu su gradske vijećnice Gordana Šušljik, Azra Brođanac, Michela Bravar Kovačić, Karla Žužić i Ljiljana Sinanović, pročelnica Tatjana Matošević, ravnateljice OŠ Poreč Marija Mufić Santin i Dječjeg vrtića Paperino Nataša Musizza te Umjetničke škole Poreč Sanjica Sara Radetić, koje su bile službeno odsutne.

Zahvala i podrška

Prisutne su zahvalile na prijemu i znaku pažnje, iako je komunikacija praktično svakodnevna, a suradnja vrlo dobra. Naglasile su važnost podrške koju ostvaruju u radu s gradskom upravom i gradonačelnikom, pogotovo u izazovnijim situacijama i projektima koji kreću iz ničega i stvaraju nešto novo za grad.
Pročelnica za društvene djelatnosti Tihana Mikulčić, koja u svakodnevnom poslu i najviše komunicira sa svim ustanovama, izrazila je zadovoljstvo što u svom poslu najviše surađuje sa ženama.
- Žene su uvijek praktične, realne te suradnjom dolazimo do najboljih rješenja. Zahvaljujem se svima na trudu, jer uz druge vrlo važne životne uloge, sve balansirate i izuzetno profesionalno vodite svoje ustanove, rekla je Mikulčić.
- Vjerujem ćemo skupa raditi na tome da Porečankama i Porečanima omogućimo da u svom gradu pronađu sve ono što im je potrebno kako bi živjeli kvalitetan i ispunjen život – od zdravlja i brige o najmlađima, do kulture, ekologije i brige o najstarijima. Vi pokrivate upravo one, posebno osjetljive resore, zaključio je gradonačelnik na kraju prijema.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti