Iz Turističke zajednice Grada Poreča podsjećaju na rokove plaćanja boravišne pristojbe u paušalnom iznosu

Lokalno
06.07.2018 13:12
D. Požarić
1
1
Prema Zakonu o boravišnoj pristojbi (NN 152/08, 59/09, 30/14) osobe koje pružaju ugostiteljske usluge smještaja u domaćinstvu – iznajmljivači plaćaju godišnji paušalni iznos boravišne pristojbe za svaki krevet. Na dodatne (pomoćne) krevete ne plaća se godišnji paušalni iznos boravišne pristojbe.
Paušalni iznos boravišne pristojbe uplaćuje se u tri jednaka obroka koji dospijevaju 31. srpnja, 31. kolovoza odnosno 30. rujna tekuće godine.
Važno je podsjetiti da Turistička zajednica Grada Poreča ne šalje uplatnice za boravišnu pristojbu na kućnu adresu, što je bila praksa prijašnjih godina. Uplatnice su dostupne i mogu se preuzeti na naslovnoj strani sustava eVisitor i u rubrici FINANCIJE – UPLATNICA.
Ako iznajmljivači nisu u mogućnosti sami ispisati uplatnicu, mogu ju preuzeti u Informativnom centru Turističke zajednice svakim danom od 8 do 21 sat.
U TZ mole sve privatne iznajmljivače da svoju obvezu podmire u propisanom roku. Za eventualne nejasnoće ili pojašnjenja možete nazvati 451 293 ili se javiti e-poštom na adresu info@myporec.com .
Više informacija na mrežnim stranicama TZ Poreč . (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti