Ivana Maranić sedma na svijetu

Sport
27.09.2018 10:48
D. Požarić
Ivana Maranić u Tbilisiju
Ivana Maranić u Tbilisiju
Najbolji judaši svijeta u glavnom gradu Azerbajdžana borili su se za titule svjetskih prvaka. Osim samog natjecanja u Bakuu se organizirao i veliki broj popratnih događanja. Jedno od njih je i velika konferencija o jednakosti spolova u sportu, na kojoj je važnu ulogu imala i predsjednica Hrvatskog judo saveza, Sanda Čorak, predstavivši situaciju o zastupljenosti žena u strukturama diljem svijeta.
Hrvatsku je na ovogodišnjoj smotri najboljih predstavljalo troje judoka: Ivana Šutalo, Ivana Maranić (obje preko 78 kg) i Zlatko Kumrić (do 100 kg).
Zlatko Kumrić je u utorak na početku natjecanja išao na Mareta (FRA), aktualnog viceprvaka Europe i osvajača olimpijske bronce iz Rio de Janeira. Splićanin se dobro držao, odveo borbu u «golden score», ali je zatim Francuz iskoristio svoju priliku i ipponom otišao u 2. kolo.
Na početku natjecanja je poraz upisala i Ivana Šutalo, koja se borila s Asahinom (JPN), a na isteku prve minute izgubila ipponom, dok je treća judašica svijeta otišla sve do kraja i osvojila naslov svjetske prvakinje.
Najviše uspjeha imala je Ivana Maranić, koja je upisala pobjedu protiv Sagne (SEN), a zatim se više od devet minuta borila protiv Kalanine (UKR). Tek početkom 10. minute je uspjela natjerati Ukrajinku na treću kaznu i prošla u četvrtfinale, gdje ju je čekala Ortiz (CUB). Kubanka se pokazala kao prevelik izazov, te je ipponom prošla u polufinale, dok je naša judašica šansu za broncu tražila kroz repasaž.
Na početku finalnog bloka, članica JK Panda je išla na Adlington (GBR), s kojom je bila na 2-2 u kaznama, ali je presudio wazari Britanke te je Maranić završila na 7. mjestu na svijetu, čime je osvojila vrijednih 520 bodova u olimpijskim kvalifikacijama. (BB/dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti