Ivan Jakovčić u Poreču: Istra neće podleći nikakvim pritiscima, pa ni onima iz Rockwoola

Lokalno
08.02.2009 00:00
D. Požarić
Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić u obraćanju novinarima
Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić u obraćanju novinarima
[slika1d]Danas je u porečkoj stranačkoj ”žutoj zgradi” bilo vrlo živo, a najavljenoj tiskovnoj konferenciji predsjednika IDS-a Ivana Jakovčića odazvali su se brojni predstavnici medija.
Prisutnim se novinarima Jakovčić obratio tvrdnjom da Hrvatska više ne smije čekati. Podsjetio je na emisiju ”Otvoreno” od 8. listopada prošle godine, kad su ostali gosti u studiju odmahivali rukom na njegove tvrdnje o tome da je pred državom veliki gospodarski problem. ” Mjesec dana nakon toga premijer je izjavio da je država u banani, a danas smo usred velike krize ” rekao je predsjednik IDS-a.
Ne slaže se sa katastrofičnim izjavama da ćemo u krizi biti 10 godina, ali očekuje da se država pokrene sa mrtve točke. Osnivanje ekonomskog vijeća Jakovčić smatra dobrim potezom, ali nedovoljnim, te najavljuje da će IDS razraditi konkretne mjere za pomoć lokalnom gospodarstvu, a od države očekuje da to isto učini na nacionalnoj razini. ” Mi ćemo se, u granicama mogućnosti, usmjeriti na srednje i malo poduzetništvo i obrtništvo, jer vjerujemo da će se taj vitalni dio hrvatskog gospodarstva najlakše usmjeriti u neke eventualno nove programe i naći nova tržišta ” rekao je Jakovčić i dodao: ” Vlada u ovom slučaju naprosto previše spava i nevjerojatno je da do sad nismo vidjeli ni jedan prijedlog, niti mjere za poboljšanje stanja u gospodarstvu ”.
Jakovčić se osvrnuo i na problem Rockwoola , rekavši kako ta kompanija već drugi put preko Europske komisije vrši pritiske na Hrvatsku. On takve pritiske odbacuje, kao i sve druge pritiske, bez obzira na to da li oni dolaze iz Bruxellesa ili Zagreba. Misleći na priključenje Hrvatske Europskoj uniji Jakovčić je reka da Europa može čekati, ali zdravlje građana i čisti okoliš ne. ” Prema tome, nikakvi pritisci neće uroditi plodom, jer ne želimo živjeti u Istri u kojoj će zagađivači voditi gospodarsku politiku ” zaključio je temu Jakovčić.
Na novinarsko pitanje što misli o jučerašnjem usvajanju izbornog programa Ladonje u Poreču, predsjednik IDS-a je rekao da se radi o programu kakvog IDS provodi već 20 godina. Postojanje Ladonje je, smatra Jakovčić, potčinjeno ekonomskim interesima jedne jedine osobe, a to je Plinio Cuccurin . Politički nastup te udruge smatra frazeološkim, te ne vjeruje da se tako u politici može uspjeti. ” Deplasirano je i jadno govoriti o nepostojanju jedinstva u Istri. Zajedništvo koje je IDS u Istri uspio postići je povijesno. Upravo smo mi iz IDS-a ujedinili Istrijane i zaista stvorili ponos kod našeg čovjeka. Nitko drugi na tom planu nije uspio napraviti koliko mi ” rekao je okupljenim novinarima predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić, dodavši kako ”Ladonja” u Poreču nema gotovo nikakvu podršku, a slično je i u drugim istarskim gradovima.
Predsjednik stranke je nakon tiskovne konferencije novim članicama i članovima IDS-a podijelio iskaznice, naglasivši kako su u stranci vrlo ponosni na porečku podružnicu, te rekavši kako stranka kontinuirano prima novo članstvo.
[slika2w]

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti