Istranima nestalo prospekata

Gospodarstvo
28.02.2009 00:00
D. Požarić
Štand Turističke zajednice Istarske županije
Štand Turističke zajednice Istarske županije
BEOGRAD - Ovo je ludnica!, uskliknuo je jučer oko podneva Raniero Radojković, šef štanda Turističke zajednice Istarske županije, na beogradskom sajmu.
- Nakon samo dan i pol ostali smo bez glavnog prospekta. Otišlo je 2.500 komada, što je više nego što se potroši kroz sve dane jednog sajma ovakve veličine. Vjerojatno direktni efekti neće biti u takvim brojkama, ali i to govori o velikom zanimanju publike na ovom sajmu, kazao je Radojković. Nestaje i drugih propagandnih materijala pa su jučer hitno naručeni dodatni kontingenti.
Činjenicom da su ostali bez dijela propagandnih brošura, uz napomenu da stižu nove, »jer sajam ćemo profesionalno odraditi do kraja«, pohvalio se jučer i direktor Turističke zajednice Istarske županije Tomislav Popović na prezentaciji istarske turističke ponude koju je organizirala pulska putnička agencija Uniline. Popović je istaknuo da je domaćinstvo Poreča grupi Svjetskog rukometnog prvenstva, u kojoj je igrala i Srbija, imalo pozitivan odjek u ovoj zemlji i bilo najbolja najava za dolazeću sezonu.
- Istra je hrvatska regija u kojoj će se srpski turisti sigurno i ugodno osjećati provodeći svoj odmor, poručio je Popović. Kazao je da istarska turistička ponuda danas nadilazi odmor uz more i sunce istaknuvši otkrivene ljepote njene unutrašnjosti i enogastronomiju po kojoj je Poluotok sve poznatiji. Najavio je da će ove godine konačno biti otvoreno i prvo cjelovito golf igralište, ono na Crvenom Vrhu na Umaštini.
Veliki interes posjetitelja za ovogodišnji turistički sajam naglašavaju i beogradski mediji pa jučerašnji Blic piše da se, sudeći po tom posjetu, ovog ljeta može očekivati invazija Srba na Mediteran. Kako dio njih privući u Istru, pitali smo Radmila Bumbera, čija se agencija Pan Europa Adriatic želi specijalizirati za sjeverni dio hrvatskog Jadrana.
- Srbija je mala, siromašna zemlja, ali ljudi imaju naviku putovanja. Sada prvenstveno idu u Grčku, Bugarsku, Tursku i Crnu Goru. Traže se jeftiniji aranžmani i privatni smještaj u apartmanima, ali sve je više i onih koji bukiraju i najkvalitetnije hotele. Hrvatska ima famu nesigurne zemlje za srpske turiste. U svakom slučaju, mislim da više morate uložiti u dovođenje srpskih novinara, a i predstavnika putničkih agencija u Istru jer ove mlađe generacije je gotovo i ne poznaju.
Ne bi bilo loše ni kada bismo ponovno, kao nekad turistička Poreština, imali predstavništvo u Beogradu, kaže Bumber, koji je svojedobno radio u tom predstavništvu. Potonji napominje da je legionarska bolest, od koje je oboljelo 90-ak srpskih građana koji su bili na rukometnom prvenstvu u Poreču, imala negativan publicitet.
G. PRODAN
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti