Istra Off-Road challenge 2004 - više od samo utrke

Sport
25.10.2004 00:00
D. Požarić
1
1
1

Challenge će se odigrati u sklopu Šimunje i pučke fešte koju će organizirati Tinjanci. Planirani su štandovi, izložbe, večernji koncert te još zabavnih sadržaja.

Organizator challengea je svima dobro poznati Funtanjan William Ukušić koji se od malih nogu bavi moto i auto sportom a naš portal je sa zadovoljstvom prihvatio ponudu da uz RTL televiziju i Auto klub bude medijski pokrovitelj.

Start je u petak u podne kad publika radi nepristupačnosti terena neće moći prisustvovati događaju. Zapravo se u petak više radi o extreme izletu nego o utrci a vozit će se od Tinjana prema Pazinskim Novakima pa preko Gračišća natrag u Tinjan.

Službeni start challengea (uz publiku) je u subotu u 09:00 te u 15:00 sati. Dvadeset i četiri takmičara iz Austrije, Italije, Hrvatske i Slovenije bit će podijeljeno u 3 grupe po osam vozila, na tri poligona ispod Tinjana, u Limskoj Dragi. Izvršit će se rotacije tako da svi takmičari odvoze sva tri poligona.

U subotu po povratku u Tinjan takmičare i goste čeka cjelonoćna zabava.

U nedjelju u 09:00 sati je novi start i planirano je da challenge završi do 14:00 sati nakon čega će se pristupiti podjeli nagrada i svečanom ručku.

Osnovna značajka ovog challengea jest da nije "trkaćeg" karaktera, odnosno, nisu toliko važne postignute brzine koliko iskazivanje poznavanja trial tehnike vožnje vozila sa pogonom na sva četiri kotača (4x4) u jako teškim, ekstremnim uvjetima: vožnja pod izuzetno velikim nagibima uzbrdo, nizbrdo i bočno, izvlačenje vitlom i sajlom itd.

Nema "utrke na nož" nego npr. u trenucima kad neka posada zapadne u krizu odnosno teškoće, ostali staju i kreću u pomoć.

U razgovoru sa organizatorom doznali smo kako se nadaju da će ovog tjedna pasti kiša kako bi utrka bila zanimljivija i kako bi bilo što manje tehničkih problema, jer se radi o vozilima "nabrijanim" do krajnjih granica pa bi suha podloga mogla izazvati pucanje poluosovina i drugih dijelova radi pretjeranog napora. Rečeno nam je također i to da na jako teškoj stazi postoje 3-4 mjesta na kojima je moguće prevrtanje vozila a napola u šali a napola u zbilji spomenuto je i to da će se utrka smatrati neuspješnom odnosno prelaganom ukoliko je 12 ili više vozila privede kraju.

U svakom slučaju, ljubitelje fešte, adrenalina i ekstremnih sportova te metalnih mrcina sa pogonom na sva četiri kotača očekuje zabavan week-end u Tinjanu te vas pozivamo da u što većem broju prisustvujete trećem Istra Off-Road Challengeu.
2

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti